龍平沾麵製作所

2024-04-29 26 瀏覽
星期日夜晚衝擊死線九點幾先去 Aeon 食個夜飯加 shopping,特價壽司嗰啲當然已經比人搶曬,好彩見到呢間新開嘅沾麵店🍜仲有嘢食~ (新屎坑特別開心~)呢間嘅操作模式係先喺counter 買完飛之後去旁邊 (不準確感覺大約5~10米距離)專用位自己揾位。等咇咇機響就去返 counter 自取~(同大部分 food court 一樣,呢個設定唔係好適合繁忙時間一個人去食)餐廳既然叫得沾麵製作所,顧名思義就係主打自家製手工沾麵。麵質彈又掛湯,最緊要係個湯底用咗石鍋超熱辣辣,特製赤海老沾麵🦐嘅湯底食落無梘水味,蝦湯夠香亦無平時一般嘅湯底咁鹹餸就有兩片自家製叉燒、半隻半熟蛋、筍、蔥同埋青檸一角。叉燒片有微微焦香食落無咁膩。驚喜位係啲筍竟然無嗰浸筍乾臭係可以入口的~😂 食到咁上下加埋青檸汁即刻提升戰鬥力最後,價錢係真係幾平,79蚊新鮮滾熱辣,無投訴。

最後,價錢係真係幾平,79蚊新鮮滾熱辣,無投訴。
2024-03-24