BKK

2024-05-02 28 瀏覽
BKK係一間位於中環PMQ元創方地下嘅餐廳,走街頭風,氛圍舒適。員工服務態度親切,令人感到賓至如歸~🍗 Chargrilled Chicken Satay雞肉燒烤得剛剛好,肉質嫩滑多汁,絕對係我食過最滑嘅串燒🥳雞肉本身已經有啲香茅味,勁惹味,再蘸上沙爹醬,味道更加豐富!🍗🍢🦀 Crabmeat Fried Rice炒飯中加入豐富的蟹肉,每一口都帶著鮮甜的蟹味,炒得粒粒分明嘅飯,再加上香檸汁同魚露,味道更多層次!🦀🍚🥩 Wagyu Pad See Ew和牛肉片好重牛味,搭配煙韌的河粉,經過炒煮後充滿鍋氣,讓人回味無窮!🥩🍜🥬 Stir Fry Thai Watercress通菜嫩綠,保留了其爽脆的口感,搭配微辣的醬汁非常惹味!🥬🌶️🍚 Khao Niao Mamuang泰式芒果糯米飯Q彈香甜,搭配新鮮芒果肉,口感絕佳,椰汁夠杰,超水準之作!🍚🥭🥥 Coconut Ice Cream雪糕口感綿密,上面仲有滑溜的椰子肉加上花生🥜粟米🌽!🥥🍨🥥 Coconut SlushieCoconut Slushie係一杯清涼解渴的飲品!椰子的清香配上冰凍的口感正!🥥🍹

🍗 Chargrilled Chicken Satay

🦀 Crabmeat Fried Rice

🥩 Wagyu Pad See Ew

🥬 Stir Fry Thai Watercress

🍚 Khao Niao Mamuang

🥥 Coconut Ice Cream
雪糕口感綿密,上面仲有滑溜的椰子肉加上花生🥜粟米🌽!🥥🍨

🥥 Coconut Slushie