露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2021-08-29 74 瀏覽
灣仔台灣手工拌麵今日同老公行會展行到攰,見到呢間「露面」係地鐵站附近,唔駛行咁遠,就揀左佢🤤睇個餐牌,呢間主打佢哋嘅手工麵。於是我叫左個油潑辣子魯肉Biang Biang 麵。餐牌介紹呢個Biang Biang 麵好似刀削麵咁,所以我好有興趣。老公就對魯肉飯有興趣,但怕唔夠飽,所以叫多咗個高湯雲吞同燉雞湯 。介紹下食物:5星🌟滿分油潑辣子魯肉Biang Biang 麵 (4.5星🌟)面條好似一般刀削麵厚身少少,好煙un🤤。我叫左少辣,有少少麻,我唔係好食得辣都完全接受到。 香菇魯肉都好入味,如果拌麵個汁可以再多少少就更好👍🏻燉松茸鮮雞湯(5星🌟)呢個真係滿分,一打開已經好香🤤松茸一D都唔少,滿滿浮起成個盅面👍🏻 而雞肉燉到入口即化!飲得出十分足料同比心機燉🤤魯肉飯(5星🌟)好多肉,好多汁👍🏻而且D汁好香甜,拌飯一流🤤高湯小雲吞(4星🌟)雲吞粒粒都好飽滿,香菇味好濃郁,雖然佢叫小雲吞,但都好大粒,好足冬瓜龍眼茶及香芋鮮奶(4星🌟)呢2杯飲品都唔錯,食到有龍眼肉,唔會太甜。 香芋鮮奶同個名一樣,好香滑,飲到尾D奶泡仲好軟綿綿。唔似其他鋪頭咁成杯得冰!好味抵飲👍🏻
灣仔台灣手工拌麵

介紹下食物:5星🌟滿分

油潑辣子魯肉Biang Biang 麵 (4.5星🌟)

燉松茸鮮雞湯(5星🌟)
野生松茸鮮雞湯

魯肉飯(5星🌟)
好多肉,好多汁👍🏻而且D汁好香甜,拌飯一流🤤
滷肉飯

高湯小雲吞(4星🌟)

冬瓜龍眼茶及香芋鮮奶(4星🌟)
野生松茸鮮雞湯
滷肉飯