2024-04-28 111 瀏覽
Lawry’s The Prime Rib價錢💲: $1788/2 people好味程度😋: 4.7/5!服務🍴: 4.4/5環境🗾: 4.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-好多人生日都會去呢間慶祝。有80年歷史的lawrys prime rib食完覺得成個體驗都好高質。首先餐廳環境高貴優雅,用紅色金色做主題,圓拱形的屋頂中有天窗,樓底高得來,側邊圍住個圓圈都有好多落地窗,採光好好。空間感十足,四周又安靜。侍應會推出架牛扒車出來係你面前切。生日的話仲會送即影即有❤️-✅油封龍蝦。龍蝦肉質爽彈,啖啖肉,有鮮甜味👍🏻配小小椰菜花碎可以清清味蕾。另外仲有好的骰的車厘茄裝着魚子醬,魚子的鹹鮮同車厘茄的酸甜味唔會互相搶大家味道☺️-✅✅冰旋翡翠沙律。估唔到連沙律都可以咁高質,係食過最好食的沙律🥗 侍應會係你面前用一個雪到冰的兜撈,入口保持好冰凍。同埋d生菜特別爽脆,可以asmr的程度😱調味類似係個酸的千島醬,好開胃再加埋脆脆的麵包粒🤩-✅酥皮法式洋蔥湯。焗起熱辣辣,酥皮超級脆同鬆化,濃濃的牛油香,完全無酥皮疊埋的黏咁。🧅湯好甜又濃郁,好飲😗之後會上個荔枝雪芭比你清清味蕾,係天然的荔
Lawry’s The Prime Rib
價錢💲: $1788/2 people
好味程度😋: 4.7/5!
服務🍴: 4.4/5
環境🗾: 4.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅酥皮法式洋蔥湯。焗起熱辣辣,酥皮超級脆同鬆化,濃濃的牛油香,完全無酥皮疊埋的黏咁。🧅湯好甜又濃郁,好飲😗之後會上個荔枝雪芭比你清清味蕾,係天然的荔枝呀來,清甜!

✅✅✅Lawry cut roasted prime rib. 邊邊位偏熟,好似牛𦟌咁,但腍啲。中間先係重點,係前所未有的軟嫩,雖然顏色好粉紅,但5成啱啱好,肉好嫩,切落去毫無難度😋咬落好軟熟,鬆軟,冇筋冇渣,有啲啲肥膏肥美啲。肉味都好濃郁,係純正的牛肉味🤤 雖然california cut唔洗加錢,但望落佢的部份係冇lawry cut咁平均,口感厚度都明顯係lawrys cut略勝一籌🤭但女仔可能會覺得太多。呢到的燒牛肉同自助餐的完全係兩回事!

✅Cream corn/ spanich. 個人更鍾意菠菜!因為粟米本身甜,所以配cream會有啲膩。
🆗Blue berry cheesecake. 都唔錯。🫐大粒又甜。cheesecake好軟滑creamy😌 但送的strawberry cake就麻麻地,好甜🫣

係好滿足的一餐,高度評價!就算唔係restaurant week食都覺得ok,成個環境體驗食物質素都正正!