2021-10-11 580 瀏覽
今日一心諗住早啲返到公司,完成埋手上份report,就可以安心放假,點知臨出門口嘅時候,外邊嘅風雨愈落愈起勁👀 搞到本來預備出門口嘅我,只好打退堂鼓改為home office… 咪以為我咁樣就可以偷懶,對住屋企部notebook,不得不投降🧐 唯有放慢手腳,配合佢嘅慢運作🤪 我有個怪習慣,工作嘅時候都好少會主動去搵嘢食,不過今日有啲唔同,好想去買個 #蘋果批(為偶像新歌自肥一吓)可惜探子回報樓下間餅店嘅蘋果批已經賣哂👉🏻👈🏻 除咗失望仲可以點做🧐不過真係無諗過喺呢個狂風暴雨嘅星期五,居然有朋友打嚟話喺佢office附近搵到🙌🏻🙌🏻 其實早兩個月朋友生日,我都買過同一款嘅甜品同人慶祝… 印象中都幾好味㗎😚 今次第二次試食呢個由 A-1 Bakery Group 做出嚟嘅 #青森蘋果批 感覺別其意義。首先講個味道,雖然個批唔係新鮮焗起,但係真係估佢唔到個批上面嘅酥皮依然柔軟鬆化,蘋果肉唔會太甜,配合師傅特製嘅蜜糖,口感非常之豐富😉 不過聽講呢個甜品係限量發售,再做多幾日就要拜拜啦… 想試嘅你哋,可以聽日都去撞吓彩,到時再話比我知你嘅感覺❤️

2021-05-08
外賣自取