2022-10-01 188 瀏覽
🔻香港靚嘅牛肉真係唔係度度都有!今日為咗食牛肉揀左616火鍋🍲 616 係牛肉火鍋專門店。牛肉分別來自不同產地、不同部位的牛肉,包括加拿大、澳洲等☺️入返正題先今日揀咗🌕 二人火鍋套餐 💲288+💲10醬料費/每位🌟套餐包左:牛肉:安格斯橫隔肌、澳洲五花趾、牛駝峰及匙柄其他:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲、炸魚皮、稻庭烏冬、公仔麵飲品:我地揀左菊花桂圓露、烏梅汁安格斯橫隔肌:油花紋路較少,肉比較呈深紅色,肉質十分香濃,喜歡肉味濃嘅一定要試!澳洲五花趾:口感較其他牛肉有大分別。是較爽脆彈牙嘅一碟。牛駝峰:每塊都有肥膏嘅牛駝峰,鐵意食牛脂味嘅我真係岩晒😆一口咬上鮮味嘅牛肉配上一口即溶嘅肥膏,唔會邪惡😌😌😌匙柄:對比之下,匙柄油脂較少,肉質口感較幼細軟嫰。配菜份量都多,炸魚皮特別深刻😆,非常新鮮脆口 又大大碟。🌕 熟成加拿大牛肩脊 💲58🌟牛肩脊充滿左油脂嘅花紋,口感柔軔適中,肉味濃厚有層次,配合埋牛骨清湯湯底唔會搶咗牛肉嘅鮮味🥰食完之後無論食物嘅質素+環境衞生+服務🔅CP 值極高,配合埋秘製嘅牛肉汁😋完美🥳
🔻

入返正題先今日揀咗
🌕 二人火鍋套餐 💲288+💲10醬料費/每位🌟

套餐包左:
牛肉:安格斯橫隔肌、澳洲五花趾、牛駝峰及匙柄
飲品:我地揀左菊花桂圓露、烏梅汁

澳洲五花趾:口感較其他牛肉有大分別。是較爽脆彈牙嘅一碟。

匙柄:對比之下,匙柄油脂較少,肉質口感較幼細軟嫰。

配菜份量都多,炸魚皮特別深刻😆,非常新鮮脆口 又大大碟。

🌕 熟成加拿大牛肩脊 💲58🌟