2017-07-04 233 瀏覽
今晚朋友終於book 到尖沙嘴呢間大喜屋,上到去見到好靚原來係新裝修,嘩!好歐陸式風格有別於一般日式放題,突然好期待,睇埋餐牌都好靚分別有兩本,坐一陣就全場爆満。當然要先品嚐刺身!點了北海道帶子,象拔蚌,甜蝦,赤蝦同三文魚除左好新鮮之外,當中特別最讚的帶子及甜蝦,帶子軟彈嫩滑,甜蝦軟綿入口溶化,十分鮮甜海膽壽司海膽味道最濃郁,而且有淡淡海水味,感覺很新鮮芝味帝皇蟹棒,當「芝」味碰上蟹棒,芝士嘅香濃味道混和蟹棒嘅鮮味係有咁配合,蟹肉質鮮甜美味,每一口都飽滿滑嫩蟹油蒜香凡立貝食落多汁, 有陣陣濃郁的牛油蒜香,夠惹味燒翠肉瓜爽脆多汁燒菠蘿去皮厚切好juicy有一口芝士炸蝦球個外層煙煙韌韌,再加埋中間既芝士,簡直無得頂櫻花樹下限定制甜品雪糕,好靚靚既甜品雪糕好滑,淡淡櫻花雲呢拿味我的Macaron是開心果味道,不是很甜,吃下去那一口滿嘴都是香濃的開心果味道另外飲品,汽水都幾多選擇,門口個雪糕櫃好靚好豐富裝修PC值高好吸引我,食物PC值高味道好,另一值得讚既係所有員工都好有禮貌,會快手快腳收碟同清走垃圾

刺身冰山

海膽壽司海膽味道最濃郁,而且有淡淡海水味,感覺很新鮮
海膽壽司

蟹油蒜香凡立貝食落多汁, 有陣陣濃郁的牛油蒜香,夠惹味
芝味帝皇蟹棒,蟹油蒜香凡立貝

燒翠肉瓜爽脆多汁
燒菠蘿去皮厚切好juicy
燒菠蘿
要翠玉瓜

芝士炸蝦球

櫻花樹下
Macaron

另外飲品,汽水都幾多選擇,門口個雪糕櫃好靚好豐富

刺身冰山
海膽壽司