自選海鮮4款:大元貝/蟶子皇/美國桶蠔/鮮鮑魚元貝同蟶子都算大隻,而且仲有蒜蓉同粉絲係底,唔會覺得好dry~不過要加豉油先有味。桶蠔都算新鮮,唔會好腥,鮑魚最好係已經拎走咗舊污糟野~可以成個食粥底3選1 淮山雞粥雞粥唔係我想像中嘅樣,食落口感似好淋嘅飯,同埋都係冇咩味,要加豉油調味。但雞肉非常滑!如果粥底可以再濃稠啲,相信口感會更加好。松草花蒸雞/順德污糟雞/爽脆豬頸肉/手切和牛肉/手切和牛粒肉類最出色應該都係蒸雞同手切和牛肉👍🏼蒸雞同粥底裡面嘅雞一樣滑身,手切和牛肉嘅牛味好出,估唔到呢個牛肉咁蒸又幾好食!自製墨魚丸/自製鯪魚球/自製鮮牛丸/薯仔件墨魚丸算係彈牙,鯪魚球好重魚味,唔係太好魚嘅人可能會唔鍾意~自製鮮牛丸以為係真係牛丸😂原來係牛肉碎整出黎個種,不過味道都ok嘅!因為我好鍾意食薯仔,但呢個薯仔件冇嘜薯仔味☹️不過比其他火鍋店細片易入口~
自選海鮮4款:大元貝/蟶子皇/美國桶蠔/鮮鮑魚

粥底3選1 淮山雞粥