2022-06-11 810 瀏覽
【食物風格獨特精緻 值得過黎Chill下❤️】呢間Cafe其實bookmark左好耐,之前路過被佢個落地大玻璃窗同埋牆壁上既藝術品吸引;最近終於抽到時間入到堅尼地城去試試呢間充滿藝術感既Cafe😍◦ 招牌安格斯高級肉眼牛排(10盎司)配薯角 ($238)我地叫左五成熟🥩,真係煎得幾好,兩面都煎得幾香口,肉質都唔錯,真係煎到5成熟,食落好軟而唔會有血水流出黎,亦煮過龍導致太硬;牛扒都幾香牛脂味,keep到肉汁,真係幾滿意😍!蔬菜方面如果沙律菜可以再多少少汁就好啦,就咁食就有d乾😛◦ 龍蝦意大利飯🦞($218)龍蝦肉係重點!佢龍蝦肉係超級軟熟,同平時食到個種比較實既肉簡直係強烈對比‼️而且蝦頭都幾多蝦膏,配埋龍蝦味rissto黎食真係一流!◦ Tiramisu ($78)首先賣相真係幾正😍再講下味道,如果你係鍾意濃烈既冧酒味既tiramisu相信你會好滿意,佢係重酒味得黎唔會苦澀,而且Lady Finger外層唔會好似坊間個D濕曬既手指餅,呢到既係外乾內濕,口感良好,配埋cream cheese同埋可可粉真係幾好食,算係幾高質既tiramisu😆餐廳樓底夠高,不過同隔離枱距離比較近,但整體感覺

【食物風格獨特精緻 值得過黎Chill下❤️】

◦ 招牌安格斯高級肉眼牛排(10盎司)配薯角 ($238)
招牌安格斯高級肉眼牛排(10盎司)配薯角

◦ 龍蝦意大利飯🦞($218)
龍蝦意大利飯

◦ Tiramisu ($78)
Tiramisu

餐廳樓底夠高,不過同隔離枱距離比較近,但整體感覺都係舒服既,可以好chill一邊食一邊傾❤️餐廳內亦有唔少藝術品,例如牆上有色彩繽紛既滑板,感覺都幾特別~大家黎之前記得Book位,當日我地星期六6點去到都仲可以walk-in,到6點半左右已經冇walk-in既位置lu😣

📍Lex Coffee | @lexcoffeehk @curatorcafe @curatorstyle
西環堅尼地城卑路乍街100號地舖
2022-06-04