2021-05-19 752 瀏覽
今晚係即興局,好想打邊爐🍲又想食雞煲🐔所以就揀咗依間已經開咗一段時間又非常近我屋企嘅米走雞🤩聽過依間米走雞非常出名嘅芝士雞煲好耐,今日終於可以試試咩料子🤪7:00準時到達,帶埋靚女開始點餐😍黃金芝士或者火焰麻辣兩款雞煲,當然係揀黃金芝士啦🧀黃金芝士雞煲🐔單單係顏色已經好吸引,雞肉🐥芝士🧀洋蔥碎🧅再加埋薦底嘅蔬菜🥬色彩繽紛,維和感十足💯加熱後馬上食得,第一次食芝士雞煲,因為雞同芝士都係我好喜愛嘅食物,兩種喜愛嘅食物加埋一齊就= 非常喜愛🥰雞肉新鮮👍🏻用咗兩種芝士烹調🧀🧀唔需要點豉油都覺得好好味😋兩個人食小份芝士雞煲已經好飽飽🤪青島啤酒🍻用嚟清一清口腔裏面餘下嘅芝士味道,又可以準備食火鍋🍲加入清雞湯,準備食火鍋🍲特級雪花肥牛🥩雖然叫小份,但係都分量十足,單單睇肥牛嘅色澤同埋雪花嘅分布,就知道係靚牛🐮手打鮮墨魚丸🦑真係彈牙到不得了!我一個人食咗三粒,食到唔停得口😆油麥菜🥬食完重口味,要食D新鮮蔬菜清清腸胃山藥🥔加上雞湯,今餐非常完美🥰
今晚係即興局,好想打邊爐🍲又想食雞煲🐔
所以就揀咗依間已經開咗一段時間又非常近我屋企嘅米走雞🤩
7:00準時到達,帶埋靚女開始點餐😍

黃金芝士或者火焰麻辣兩款雞煲,當然係揀黃金芝士啦🧀

雞肉新鮮👍🏻
用咗兩種芝士烹調🧀🧀唔需要點豉油都覺得好好味😋
兩個人食小份芝士雞煲已經好飽飽🤪

青島啤酒

加入清雞湯,準備食火鍋🍲

特級雪花肥牛

手打鮮墨魚丸

手打鮮墨魚丸🦑真係彈牙到不得了!
我一個人食咗三粒,食到唔停得口😆

油麥菜

油麥菜🥬食完重口味,要食D新鮮蔬菜清清腸胃

山藥

山藥🥔加上雞湯,今餐非常完美🥰

2021-05-13
青島啤酒