2019-07-18 97 瀏覽
作為一個咖啡愛好者,每次可以去到啲好靚嘅Cafe,我都覺得好開心。我覺得平時飲咖啡用嚟提神,假日行入去Cafe飲咖啡,係令我放鬆嘅時候。結果比我發現呢一間Cafe雖然好似有啲唔起眼,但係原來大有來頭,呢度嘅latte art 得過好多次獎。入到黎見到其實佢裝修好有心思。佢將個水吧位整到好似調酒吧咁樣,將啲咖啡杯或者拉花壺掛晒上去,正⛄️牆上面總畫左一啲咖啡做主題嘅畫同其他Cafe一樣呢度會提供一啲比較light嘅嘢食最後我哋叫咗一個蟹肉意大利奶油芝士醬扁意粉同埋一個all day breakfast呢一個扁意粉見到佢好有心機咁拆晒啲蟹肉出嚟,證明花咗唔少功夫,而且係新鮮做嘅不過我最鍾意係佢個Alfredo sauce,佢個味道調校得好好,食落去唔會覺得太油膩就或者太濟,配埋蟹肉嗰種鮮味,實在係冇得頂呀😍至於個all day breakfast,我哋加咗錢,將個包轉咗做牛角包🥐。牛角包好鬆脆,一切開就已經碎晒,唯有唔咁斯文,用手楂住食😬😬😬至於其他配料都好有水準我覺得最有特色嘅係佢個黑松露薯蓉,我從來未食過薯蓉會加黑松露。所以呢一個配搭令我覺得好清新而且仲出奇地夾,配埋喺隔離嘅三文魚同埋德

入到黎見到其實佢裝修好有心思。

牆上面總畫左一啲咖啡做主題嘅畫

同其他Cafe一樣呢度會提供一啲比較light嘅嘢食

蟹肉配意大利奶油芝士醬扁意粉

所以呢一個配搭令我覺得好清新而且仲出奇地夾,配埋喺隔離嘅三文魚同埋德國腸實在係健康嘅晚餐🥣
Monster
Monster

至於咖啡我叫咗一個呢度獨有嘅焦糖燉蛋咖啡,我覺得呢個焦糖燉蛋咖啡做得好出色。

首先咖啡上面嘅拉花做得好岀色,上邊嗰一層奶泡做所夠綿滑,而且離遠我見到咖啡師好有心機咁樣整法,令我飲落去都好感受到個股誠意,而且焦糖燉蛋嘅精髓就係在於你一陣燒焦左糖嘅香味,呢一杯咖啡完全有呢一種焦香味所以令我覺得好有驚喜呀😀😀
Creme  brûlée  latte