2018-03-04 479 瀏覽
今次係第二次食,所以都係揀左晚市放題A,主打食日本料理同甜品。比上次進步既係刺身,全部都好新鮮又夠凍。三文魚切都得幾算厚,北寄貝同八爪魚都幾有咬口,所以兩個人都叫左三轉剌身。至於前菜必食既係中華沙律同芝麻八爪魚,凍凍地,加埋八爪魚既醬汁夠哂開胃。第一round壽司叫左三文魚、火炙三文魚腩、燒鰻魚同松葉蟹棒。值得食既係三文魚同燒鰻魚壽司,不過第二round既三文魚切得太薄,如果可以厚啲就好啦。火炙三文魚腩普通正常,蟹棒我就覺得可以硬啲,鐘意淋身啲既可能會鐘意食。之後仲叫左其他炸物,但一定要試既係芝麻雞翼!雞肉幾嫩而且size正常幾大隻,上枱既時候都仲熱熱地,食落真係有啲芝麻香。蟹棒同大蝦天婦羅味道係ok既,但略嫌唔夠熱,如果可以熱辣辣上枱一定會好味啲。輪到不得不叫既甜品!呢個係宇治抹茶芭菲,上次無試今次一試難忘,值得食!最上層有抹茶雪糕,配埋中間既coco可可脆粒同cream食可能更好、最底層有啫喱都可以一齊食埋。上次都食過既斑戟同綿綿冰,水準同上次差不多,充滿芒果既味道。呢個係軟雪糕窩夫,上次好似太飽無食,今次食翻,都值得一試。窩夫好軟熟,又唔會太甜,一個字正!而軟雪糕我就自己去左雪糕

刺身

芝麻八爪魚、中華沙律

壽司

芝麻雞翼

宇治抹茶芭菲

芒果斑戟、精選綿綿冰

呢個係軟雪糕窩夫,上次好似太飽無食,今次食翻,都值得一試。窩夫好軟熟,又唔會太甜,一個字正!而軟雪糕我就自己去左雪糕配料區度加朱古力碎同粒,仲有椰果同迷你棉花糖,隨個人喜好添加,食落就更合我心意。
軟雪糕窩夫

講起配料,依家打邊爐無左自助食料區,變多左枱櫈比更多客人入坐,所以邊爐食料變左人手落單了,都好既,可能大家會等少左時間。

不過醬料同雪糕配料就仍然比大家自助形式咁攞,位置好似係唔同左既,但都係係飲品隔離。
2018-02-28
刺身