2017-06-20 473 瀏覽
唔知食咩好嘅情況之下,Greyhound通常都係最好選擇!三個女仔叫咗三樣野食,再另加三個甜品!每次來我都會叫呢個金邊粉,一嚟炒得幾香,二黎個份量對我來講啱啱好,不過對比起一年前黎食,今次個份量好似少左咁,亦都有啲偏油。朋友叫左個香辣黑豚肉腸乾蔥辣薑沙律,最主要因為個名得意!哈哈!點知又出奇地好味喎,個乾蔥辣薑汁好惹味,唔係好辣,啲腸吸收曬啲汁好入味!😋😋跟住就上呢個蟹肉飯,蟹肉夠多,不過有少少殻碎,略嫌味道不夠,有啲清淡。每次來greyhound我仲有一樣野一定會點,就係呢個fresh coconut crepe cake! 以前都唔識叫,有次經同事介紹之後,食完一次就愛上左!入邊啲椰子肉好足,勁有咬口,亦都唔會太甜或太膩,好有椰子嗰種清香味。朋友叫咗呢個banana and nutella cheese cake,個人覺得有啲太甜。最後上埋呢個macademia tart, 勁多果仁啊!喜歡食果仁嘅朋友一定會喜歡!

泰式雜菌炒金邊粉

香辣黑豚肉腸乾蔥辣薑沙津

啖啖鮮蟹肉炒飯

Fresh  coconut  crepe  cake

Banana  and  Nutella  Cheesecake

2017-06-01
香辣黑豚肉腸乾蔥辣薑沙津