餐廳: 鳥居居酒屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日朋友升職請食飯揀咗呢間位於銅鑼灣SOGO隔離澳門逸園17樓嘅「鳥居居酒屋🏮」入到餐廳完全覺得喺日本嘅居酒屋🏮感覺真係好好🥳✨前菜有清甜沙角、紅蘿蔔🥕青瓜🥒椰菜及西芹條健康又清新🫶✨五點厚切刺身盛有三文魚、帶子、赤蝦🦐油甘魚及甜海膽😍款刺身色澤新鮮😍海膽味鮮甜🥰✨蟹肉芝麻凍菠菜味道豐富又獨特😊蟹肉下面係新鮮凍菠菜😍加入麻香十足芝麻醬好食😎✨味噌燒大活帆立貝及聖子皇🤤大帆立貝真係超級大粒😍肉質燒到剛剛熟保持濕潤嘅嫩滑口感🤤聖子皇加入蔥粒好香😊鮮甜又彈牙😋海水味濃🤩✨串燒方面有手造豆腐配木魚🤤豆腐表皮燒到金黃香脆😊內裏則保持軟滑口感🫶豆味香濃🤗免治雞肉串配月見🥚雞肉棒食落鬆軟中間拌入雞軟骨🫢口感豐富加上蛋漿醬油好食😋露荀豬肉卷將豬肉包住爽脆露荀☺️豬肉燒過後油脂慘入哂係荀筍入面👍✨一夜干喜之次🤤係日本既夢幻魚真係點燒都咁好味😋因為喜知次油脂特別豐富😬燒烤過後魚皮變得焦香酥脆🤩魚油與帶口感既魚肉結合🤩我一個人食左大半條😂✨雲丹海膽稻庭烏冬·鵪鶉蛋蔥師傅好大方咁將加拿大海膽紫菜絲放係凍稻庭烏冬上面😍另外鵪鶉蛋😬蔥絲粒及wasabi 隨自己喜好放入凍醬油拌勻再將海膽稻庭烏冬混合一齊食😊讓人愛不釋

✨前菜有清甜沙角、紅蘿蔔🥕青瓜🥒椰菜及西芹條健康又清新🫶

聖子皇加入蔥粒好香😊鮮甜又彈牙😋海水味濃🤩

✨雲丹海膽稻庭烏冬·鵪鶉蛋蔥
師傅好大方咁將加拿大海膽紫菜絲放係凍稻庭烏冬上面😍另外鵪鶉蛋😬蔥絲粒及wasabi 隨自己喜好放入凍醬油拌勻再將海膽稻庭烏冬混合一齊食😊讓人愛不釋口🤤

最後朱古力🍫麻糬窩夫🧇中間濃郁朱古力及Q彈麻糬都唔會超甜👍細膩帶層次感🤗

飲品揀咗薑味燒酎和白桃味汽水😬薑味燒酎飲落微微的辣薑味😍 燒酎味較淡好易入口🤭白桃味汽水桃香十足好甜蜜🥰鍾意飲High ball 朋友$98蚊Free flow 兩個鍾😎

• 加拿大海膽伴冷稻庭烏冬
  • 味噌燒日本活帆立貝