2016-11-13 316 瀏覽
好喜歡可以睡到自然醒嘅weekend。可以11點半起身,再慢慢享受賴床嘅時間,然後1點半用最悠閒嘅心情去食個豐富嘅brunch。西貢Let's Jam絕對係假日下午首選,西貢呢個地方本來就很有holiday mood,雖然Let's Jam望唔到海,但係呢間位於市場街嘅小店被cafe同小商鋪環繞,加上藍白色設計同露臺,都依然好有feel好舒服。最鍾意呢度嘅all day breakfast,set都係$98,可以加杯$30以下嘅飲品,$30以上就補差價。份量多,又多唔同野食係入面,有最喜歡嘅蘑菇,煙肉煎得好脆,腸仔兩條都唔同款好有誠意。重點﹣多士配自家製果醬,有好多款果醬可以選擇,款式都幾特別。今次試左桂花雪梨,甜得泥又幾清,加埋外脆內軟嘅厚身多士,好好味。如果牛油唔係咁硬咁難搽就更好~野飲叫左smoothie,特別嘅係可以揀任何一款果醬嘅味泥整,呢次揀左青檸青蘋果(因為好熱!)本來有啲驚會酸,結果又冇。佢加左yogurt落去整,甜甜地又好fresh。懶惰地傾住計食野歎cafe,轉頭唔洗趕返公司,可以仲有一整天地hea個感覺好爽haha
好喜歡可以睡到自然醒嘅weekend。

西貢Let's Jam絕對係假日下午首選,

All day breakfast

青檸青蘋果smoothie