2020-11-17 628 瀏覽
工作佔左人生好多時間,見同事啲時間仲多過屋企人。公司每個月都會準備生日蛋糕慶祝😊該個月份生日既同事。今次食呢間- la famille, 揀左10款蛋糕。梗係同同事開心share。試多幾款味啦!疫情關係,大家分完都埋返自己位食。無之前柴娃娃甘聚埋祝福下當月壽星😣蛋糕整體都鬆軟, 比古早硬D, 無甘濕潤, 感覺似cup cake, 但無牛油味。比一般普遍切餅大。約4寸。食一個真係好飽!雙重朱古力: 蛋糕有朱古力粒, 中間有cream, topping 朱古脆脆好食, 要連cream 食, 唔係就有D乾。香濃開心果: 外層綠危係朱古力加昱心果粒, 比較甜! topping 應該係開心果mousse榛果阿薩姆奶茶:我覺得呢個最好食! 似繽紛樂少甜, 但無咩奶茶味~榛果炭燒咖啡: 無咩榛果味, 咖啡味係有既, 但又唔夠濃, 感覺都係乾左D!瀨戶內檸檬芝士: 上面0者0厘好甜, 好重檸檬味, 好溜...我應該食唔到成個...呢個我唔太鍾意...日本白桃: 普通左D, 似罐頭桃, 又唔係唔好食, 又唔係好好食~淨返4款無食到~焦糖完熟香蕉, 桂香玄米茶, 英國伯爵茶,青森蘋果吉士紅茶(本來有映相既

今次食呢間- la famille, 揀左10款蛋糕。
雙重朱古力

榛果阿蕯母奶茶

榛果炭燒咖啡

瀨戶內檸檬芝士

日本白桃

淨返4款無食到~
焦糖完熟香蕉, 桂香玄米茶, 英國伯爵茶,青森蘋果吉士紅茶(本來有映相既,但openrice 唔可以超過12張相,同一定要原相。唔可以幾張照片合併埋一張😅,有機會再post )
同事話都ok,幾好食。但太大個好多同事都食唔曬。

P.S. 期待下一個月食邊間
Anges'b? Cova? Moncher? 有好提議留言比我🤗
2020-11-10
外賣自取