今晚Happy Friday,梗係要約朋友食飯啦!朋友住大角咀湊住小朋友,佢話唔想去太遠,話佢附近有間泰國餐廳,帶我試試,又好丫,就佢吧就係尼間orange elephant 🐘 ,門口好大啊!仲有每日$1蚊優惠,今日星期五係飛天通菜,啱我食咼店面闊落整潔,好有泰國feel,仲有大象🐘擺設,好得意啊!當時八時左右,都算幾旺場食物方面都幾多選擇,有小食,飯,麵等等包羅萬有仲有特色飲品同甜品$1蚊飛天通菜,估唔到幾大碟咼,仲要好嫩綠爽口,味道也不錯,十分惹味泰式拼盤,賣相吸引,每款也有四件,仲有兩款醬汁,一酸一甜蝦餅鮮甜旦牙,外脆內軟,非常可囗魚餅味道非常特別,應該用左泰式香料,好香好濃春卷好香脆,香葉包雞夠嫩滑,而且非常入味蛋包海鮮炒飯,一層金黃色蛋網包面,相當精緻海鮮材料好足,大蝦新鮮旦牙, 飯亦炒得粒粒分明,軟硬度適中,調味恰當,而且分量好多,好抵食椰汁珍多冰,椰子味好香好濃,不會太甜椰青亦非常清甜這泰式食店非常正宗,價錢合理,推薦比各位試試啊

食物方面都幾多選擇,有小食,飯,麵等等包羅萬有

仲有特色飲品同甜品

飛天通菜

泰式拼盤

泰式拼盤,賣相吸引,每款也有四件,仲有兩款醬汁,一酸一甜

蝦餅鮮甜旦牙,外脆內軟,非常可囗
魚餅味道非常特別,應該用左泰式香料,好香好濃

春卷好香脆,香葉包雞夠嫩滑,而且非常入味

蛋包海鮮炒飯

蛋包海鮮炒飯,一層金黃色蛋網包面,相當精緻

椰汁珍多冰

椰汁珍多冰,椰子味好香好濃,不會太甜

椰青
椰青亦非常清甜

這泰式食店非常正宗,價錢合理,推薦比各位試試啊

飛天通菜
泰式拼盤