2020-06-06 2094 瀏覽
我諗個個都應該係為左杯靚靚咖啡黎呢間coffee shop🤤除咗環境好靚之外 呢度所有嘢食都真係好靚好吸引 所以忍唔住嗌埋甜品😭既然黎到冇理由唔食埋主食😎不過...真係很一般😟雖然唔算貴 但係個味真係唔太值🤔for打卡嘅話就ok嘅😚兩款沙律已經夠晒吸引😍.烤蝦牛油果沙律🦐 (set)估唔到呢到連沙律都整得咁靚💓不過蝦就得一隻 牛油果得三四片🥑🤣蝦唔夠爽口彈牙 牛油果就偏腍左少少🤏🏻好彩我叫咗醬另上 因為我唔食得辣 佢係辣嘅🤫.經典凱撒沙律🥗 (set)都係普通嘅味🤣不過佢都有幾多芝士同埋煙肉碎🧀🥓🥰最鍾意係佢啲麵包粒🍞全部都烘到好香好脆😋.烤雞沙律五穀法包🥖 $98呢個份量有啲細😳餡都得好少 淨係夾住幾塊沙律菜同埋三片雞😫但係個法包幾香🤤我好鍾意食五穀麵包💓不過我覺得個包可以再硬啲再脆啲🤔旁邊嗰兩條酸瓜真係好濃味‼️盲都會開眼😂.波隆拿肉醬通心粉🍝 $108完全唔建議嗌呢個 唔好食嘅☹️我朋友話似食緊飛機餐🤣佢啲肉醬味道偏淡 蕃茄味都冇乜🍅通心粉嘅份量都得好少~都係慳返啲錢食其他野好啲.斯人若彩虹,遇見方知有🌈 $98個名都幾有詩意 不過唔會知佢係乜黎 都係要睇返英文😂佢底係sourdou
烤蝦牛油果沙律🦐 (set)
烤蝦牛油果沙律

經典凱撒沙律🥗 (set)
經典凱撒沙律

烤雞沙律五穀法包🥖 $98
烤雞沙律五穀法包

波隆拿肉醬通心粉🍝 $108
波隆拿肉醬通心粉

斯人若彩虹,遇見方知有🌈 $98
個名都幾有詩意 不過唔會知佢係乜黎 都係要睇返英文😂佢底係sourdough🍞topping好豐富勁colourful😍有士多啤梨,棉花糖,杏仁片,薄荷仲有好多鮮花🌸包面搽咗朱古力榛子醬🍫🌰最鍾意啲好硬嘅包😋不過我嫌佢唔夠硬 可能因為啲醬太多整腍左☹️整體食落唔會太甜 因為有啲酸酸甜甜嘅士多啤梨🍓仲有啲薄荷香 幾fresh💚sourdough夾埋軟綿綿嘅棉花糖,脆卜卜嘅杏仁片,多汁嘅士多啤梨一齊食🤤成個甜品個味道配搭得好好💓口感仲好豐富😚
斯人若彩虹,遇見方之有

藝術打印咖啡🎨 $88 (set +38)
黎呢到最期待嘅一定係呢杯野飲🤤好彩個味冇令我失望 唔只得個樣😍佢可以揀朱古力或者咖啡😋個圖案可以喺嗰度揀是但一幅掛畫或者手機sd相俾佢地都得‼️原本以為咁細杯應該係熱飲 但係原來佢係凍嘅🧊今次揀左朱古力🍫個味好濃 口感仲好滑 不過偏甜🙈最驚喜係原來佢面頭有一層cream 再印畫上去🤫啲cream勁 好 食💓好濃奶香味 仲好smooth好creamy🥰多數以為for打卡嘅一定係伏 不過呢杯野真心抵嗌❣️
Honey Lime🍯 (set)
除咗咖啡之外 跟set仲可以嗌呢杯嘢飲😋不過飲落都係好甜 青檸味唔夠 可以再酸啲/落少啲蜜糖🤔我fd話個味好似清熱酷 有興趣可以去試吓🤣
藝術打印咖啡
烤蝦牛油果沙律