2018-11-19 834 瀏覽
朋友話帶我食好西,即刻應承。我地平日約左旺角6:30,地鐵站行左大約五分鐘已經到餐廰,好就腳。原來佢帶我黎Day and nite by master kama。之前黎食過一次蟹宴, 已經覺得OK!!因為我地Book左位,所以喺餐廰地下既接待處等左一陣,待Confirm我地既Booking之後搭Lift上一樓。餐廰裝修特別,窗口同牆都有用左好多霓虹燈同食物圖案裝飾。正門入口地下用左細細粒黑色磁磚砌成既餐廰名,好特別,好有心思。餐廰大部份座位都係近窗,雖然窗外無咩景色,但勝在唔局促。坐低左就叫野食,呢到主要食龍蝦,所以有好多龍蝦公仔,上次黎都唔察覺添。今次2個MAIN都叫左龍蝦!!! 我地叫左個 龍蝦包set 配薯條及沙律 $188,仲叫左個 龍蝦芝士MAC N CHEESE 配長通粉 $208。龍蝦包Set餐廰寫住限量供應,所以一定要試下。果然無失望!個包係焗過既甜包,好香既牛油味,焗完有脆口但口感仍然鬆軟。夾住既龍蝦肉大大舊,砌開仲有幾舊多到掉出黎。龍蝦肉質好嫩滑,調味岩岩好。因為覺得太好味,完全勿略左跟既檸檬牛油醬。下次再試吧!個薯條有驚喜,有兩種,普通既薯條同甜番薯條。甜番薯條真

龍蝦包配薯條及沙律
個薯條有驚喜,有兩種,普通既薯條同甜番薯條。甜番薯條真係好好味啊!

龍蝦芝士Mac N Cheese
龍蝦芝士Mac N Cheese,本身好鍾意食芝士,所以見到就知一定要試埋。佢有得配長通粉或者Risotto,我地㨂左長通粉。個賣相唔錯,不過係比我地想像中細碟左啲。好大個龍蝦鉗,大大舊肉同埋好多芝士。味道唔錯,每條長通粉都有芝士痴住。唯獨是個鉗有啲難拆出黎食。同埋鉗入面既肉偏鹹左少少。Overall黎講都值得一試。

MACHA LATTE
NUTELLA CHOCOLATE
飲品我地叫左熱既MACHA LATTE$45同熱既NUTELLA CHOCOLATE$45。兩杯飲品甜度適中,所以食完再飲都唔會覺得好濟。其實仲有一系列紅茶,下次可以試下,賣相唔錯。

總括黎講,環境坐得都舒服,唔會好吵,食物水準幾高。不過記得訂位,因為晚市都幾多人。
龍蝦包配薯條及沙律
MACHA LATTE