2017-11-02 4379 瀏覽
好耐之前已經聽同事講過呢一間西餐廳,開頭只係以為都係食普通嘅意粉或者意大利飯等食物,但真係唔知原來呢間係龍蝦做主題,相當吸引呀!位置十分方便,就係山東街近女人街戈邊,黎之前記得要訂位,因為門口已經有差唔多八至九個人喺度等緊。我知我講呢樣野可能會無厘頭咗啲,但我想講佢餐牌真係好精美竟然可以頁頁都咁靚咁整齊,就算係好多頁都會有興趣睇埋落去,菜式大致有龍蝦、薄餅、各款西式嘅小食等等,各款飲品睇落去都應該幾好飲,Smoothies同埋soda睇落都好靚呀。場內更有龍蝦圖案既霓虹燈,卡位旁邊亦擺放左蟹既公仔頭,玩味十足🤣應該系比啲人可以笠落個頭玩下搞下笑。場內環境並吾大,加加埋埋大概只有10張枱,開頭仲以為有第2層呢。黎到Master Kama又點可以吾食最出名既龍蝦包?其實包就系得一個,如果同人share就切開一半,一黎到已經見到啲龍蝦凸曬出黎,切開就見到碎碎既龍蝦肉,入面本身系冇乜汁,但單靠龍蝦既鮮味已經足夠,個包亦好軟熟,呢種包配龍蝦都幾match,不過覺得訂價有點兒過高。跟住中意薯條既我亦不忘叫一份雙重炸薯條,呢份薯條既特色在於有3款醬汁可以點,有龍蝦芝士醬、黑松露芝士醬&蜜糖芥末醬,個

我知我講呢樣野可能會無厘頭咗啲,但我想講佢餐牌真係好精美

龍蝦包

跟住中意薯條既我亦不忘叫一份雙重炸薯條,呢份薯條既特色在於有3款醬汁可以點,有龍蝦芝士醬、黑松露芝士醬&蜜糖芥末醬,個人覺得龍蝦芝士醬系最好味,個味就好似系西餐廳飲既龍蝦湯,非常新穎,更有南瓜條mix埋一齊,好味又健康

雙重炸薯條

龍蝦茶碗蒸賣相真的不錯,有啲菜做裝飾,可惜我都係覺得唔值呢個價錢,但相比起龍蝦包我會覺得呢個係抵啲嘅,開頭諗住至少都有兩隻龍蝦仔,實情係得第一粒龍蝦肉
不過講到啲蛋系幾滑既。
龍蝦茶碗蒸

飲品叫左Cookie & Mint,系一杯好綠既飲品haha,一飲落去已經覺得薄荷味好濃
我本身對於薄荷朱古力系毫無抵抗力,最上層真系有一粒粒薄荷朱古力系度,超吸引
同埋佢吾易溶,飲左好耐都只系溶左少少,所以味道系冇乜點變。
Cookie  &  Mint
龍蝦包