2023-07-27 330 瀏覽
突然間好想食龍蝦包,所以嚟到OpenRice選擇,發現西環有一間主打龍蝦嘅餐廳。於是山長水遠嚟到西環食龍蝦包。呢間餐廳環境比較chill, 我哋今次坐bar枱。雖然好近馬路,但係因為附近冇乜車,所以都唔算話食塵。見到Menu有好多食物都好吸引,當然我哋嗌咗佢個主打龍蝦包,同埋叫咗個龍蝦pasta。講講個龍蝦包先,嚟到嘅時候,其實見到佢個顏色唔算話好吸引。個龍蝦包雖然好多龍蝦肉,但係個醬汁係普通嘅沙律醬,覺得冇乜驚喜。另外個龍蝦pasta味道不錯,但係我相信如果用意粉或者天使麵,會比較好。因為佢呢個長通粉唔係好掛汁,所以食落,我覺得有進步嘅空間。小小嘅意外,當我哋食完個龍蝦包同埋個龍蝦pasta之後。個staff突然上多份全隻龍蝦配薯條,which is 我哋冇叫過。但係個職員好強調經理落order嘅時候,有落到。但係經理離開咗,佢需要聯絡返經理問返個情況。雖然去到最後,佢免費幫我哋打包咗呢份全隻龍蝦配薯條。因為佢哋話如果我哋唔要,佢哋都會揼咗去。為免唔好浪費食物,所以送俾我哋。但係感覺都唔太,因為個過程需要我哋等咗好耐,等佢經理回覆咗,先肯俾我哋買單離開。Anyway 去到最後返到屋企

雖然去到最後,佢免費幫我哋打包咗呢份全隻龍蝦配薯條。因為佢哋話如果我哋唔要,佢哋都會揼咗去。為免唔好浪費食物,所以送俾我哋。但係感覺都唔太,因為個過程需要我哋等咗好耐,等佢經理回覆咗,先肯俾我哋買單離開。Anyway 去到最後返到屋企食嗰個全隻龍蝦配薯條,未到出奇意料地好。相信如果大家去到呢間餐廳嘅時候堂食會更加好。