2017-02-03 264 瀏覽
雖然成日都經過山東街呢個位,但從來都唔發現原來呢度有間主打龍蝦嘅餐廳。因為餐廳係一樓,地下個入口只有個細牌,所以都係友人推介先知。不過可能最近龍蝦大熱,所以唔book位walk-in應該都有排等。餐廳裝修以簡約為主,以藍白做主色,牆身仲有d龍蝦圖案,不過目測座位唔多。因為見到Menu寫龍蝦包(188蚊/客)係限量供應,所以黎到第一件事就係點左兩客龍蝦包先。龍蝦認真足料,而且夠新鮮。不過我就特別欣賞佢有埋蕃薯條,而且成個display好吸引!不過同龍蝦包比較,呢個意式龍蝦海鮮薄餅就差左少少,龍蝦成分好似少左d咁。飲品方面就叫左杯Cookie & Mint 同 Strawberry & Rose Tea,前者個人認為影相靚,但就有點太甜,後者比較清爽,而且味道唔會假。

龍蝦包
意式龍蝦海鮮薄餅