2017-05-26 259 瀏覽
由年頭等到依家,終於……等到喇……份Bonus終於到手喇!唔知大家係未喺1月已經收到同已經用晒筆錢呢?出咗bonus,就梗係要帶A姐食飯慶祝啦,都唔駛兩秒,佢就諗到:龍蝦餐!係呀,呢期佢好鍾意食龍蝦,所以今日就去到旺角嘅Day and Nite by Master Kama再encore龍蝦餐啦!意式龍蝦海鮮薄餅:半邊龍蝦嘅薄餅上枱已經好吸引喇,加上脆薄嘅批底,2個人share就啱啱好!最鍾意係佢嘅龍蝦粉量比例好多,又夠爽口!另外,仲有好多蝦肉、魷魚同蜆肉,真係啖啖海鮮架!同埋有好多好多嘅芝士,A姐就至鍾意啦。而千島醬愛好者嘅A姐,就更愛呢個薄餅喇!馬糞海膽茶漬飯:呢個套餐包括一碗接近半板嘅海膽飯、一壺茶、漬物同一杯綠茶,賣相已經好有日本feel。加茶之前,先試試個海膽,好鮮甜呀。加入茶湯後,飯味清淡,但反而突出呢種清簡之味。龍蝦茶碗蒸:A姐最唔鍾意食茶碗蒸,因為佢成日都覺得茶碗蒸好腥,除咗呢度!龍蝦肉、蟹柳、冬菇等製成,蛋夠晒香滑,海鮮味又夠晒鮮甜!龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬:5款濃湯嘅選擇,再加8款配料選擇,最後揀埋要飯定烏冬,好似車仔麵呀。我哋就最鍾意佢個龍蝦濃湯,濃郁鮮香,真係可以

意式龍蝦海鮮薄餅

龍蝦茶碗蒸

龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬:5款濃湯嘅選擇,再加8款配料選擇,最後揀埋要飯定烏冬,好似車仔麵呀。我哋就最鍾意佢個龍蝦濃湯,濃郁鮮香,真係可以飲到一滴不漏。而雞扒用濃郁嘅醬汁,好好味呀!
龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬

埋單又唔貴,A姐為我嘅bonus慳唔少呀!
2017-04-26
意式龍蝦海鮮薄餅