之前都食過Lady M唔同嘅千層蛋糕,原味、綠茶味、伯爵茶味、玫瑰味、焦糖海鹽味都食過,其實基本上所有味都食過haha😂。雖然真係好貴,次次食都有啲唔捨得,但係佢啲千層蛋糕真係好好食呀!不過我見佢呢排出咗格仔樣嘅蛋糕叫棋盤蛋糕,對我來講就冇咁特別同吸引。始終千層蛋糕都係比較難食到一啲真係好好食嘅~我最鍾意食嘅都係焦糖海鹽,今日又來encore啦!今日係平日夜晚,完全唔使排隊,仲有好多空位。其實其他味都好好食,最主要係呢度嘅千層蛋糕每一塊皮都好簿身,有好多層,層次感好夠,食落有塊塊分明,唔似出面嗰啲係會黐住晒或者啲皮好厚。所以呢度貴係貴得有道理嘅真係!除咗啲皮之外,d cream都好香,好滑身。我本身比較鍾意焦糖味嘅嘢食,所以焦糖海鹽味好啱我口味。佢最上面嗰層就係caramel,有少少似jelly嘅質地。唔會好甜好漏,配埋啲朱古力嘅crepe cake啱啱好。不過海鹽味就唔係好食到。雖然一舊蛋糕$75真係好貴,但食完就會知佢點解咁貴,比起出面真係高質好多,服務又好,所以真係冇辦法

我最鍾意食嘅都係焦糖海鹽
,今日又來encore啦!

今日係平日夜晚,完全唔使排隊,仲有好多空位。
海鹽焦糖千層蛋糕

雖然一舊蛋糕$75真係好貴