今晚,我去咗豪記,梗係要同大家一齊分享下我嘅食感啦!🍗😋🍖 推開門,鑊氣撲鼻,我就知今晚食得開心!首先落嘅係招牌黃酒雞,咋啦嘅雞滑得嚟肉質緊緻,黃酒香味迫曬出黎,真係温暖哂心窩!慢煮到雞肉同湯汁融為一體,個塊雞腍得嚟又保持咗本身鮮味,真係正到爆!好飲又滋味,每一啖都暖笠笠。話咁快,另外都試咗個黑椒薯仔牛柳粒,味道夠晒正宗,黑椒味夠哂勁,牛柳粒一啖一啖咁香口,煎得啱啱好,外脆內軟,簡直係瞬間俘虜咗我嘅胃!雖然豪記景若平凡,但呢度嘅小炒炮製得入心入肚。附送嘅生菜又新鮮到不得了,食物份量亦都好夠晒份,兩飯三人食得咁好,真係食指大動之選。最後話你知,唔止我食得開心,身邊嘅朋友都贊唔絕口,話掛住食呢啲嘢再過番幾轉!豪記,真係食貨們嘅寶藏啊!💎👌🏽