2018-12-21 1211 瀏覽
今次是特登入大埔帶媽媽去食放題的~本身果日我冇咩心機,因為近排太多鎖事心很煩,但係食左呢餐之後,又成個人開心返哂稻八是連鎖店,質素甚具保證~睇這頁MENU,感覺好似食緊牛xx, 牛x 咁,但呢度是更豐富更好味~~食牛肉就梗係揀甜鼓油湯啦! 不過有機會都想下次試~~肉類方面,我就揀左米國穀飼牛連刺身套餐~~有剌身食先似放題架MA~未食之前,行個圈,睇下環境,再計劃下食野的策略先~~開頭以後雪糕得呢D~~到我埋左單之後竟然有驚喜喱~~好戲在後頭! (PS, 呢D雪米滋有幾隻口味, 芋頭、芒果、云尼拿同芝麻等~都幾好味, 唔覺意咁食左幾粒~~好多蔬菜呀~~擺放得好乾凈整齊~飲品櫃附近就是醬料BAR入面有HOMEMADE的薄荷青檸梳打,好似NON ALCOHOL的MOJITO,非常清新,但有點甜,如果加D冰會更好飲~~~我行完個圈返黎,就見到成枱都係野食了~擺到整整齊齊添~~全部望落去色澤都好鮮明,唔會好似剛剛在冰箱拎出黎咁,望落算幾新鮮~~肥瘦同厚薄恰到好處,份量仲剛剛好,食一ROUND已經夠飽,唔洗再操心要再加單了~以下幾樣肉類係我推介的~~北海道雞肉片~薄切無筋好味道~而且一D都唔肥,並
稻八是連鎖店,質素甚具保證~

未食之前,行個圈,睇下環境,再計劃下食野的策略先~~
雪米滋
好多蔬菜呀~~擺放得好乾凈整齊~

飲品櫃附近就是醬料BAR

薄荷青檸梳打

米國特上牛肉

以下幾樣肉類係我推介的~~北海道雞肉片~薄切無筋好味道~而且一D都唔肥,並唔係平時食果D急凍雞脾肉~
北海道雞件
美國穀飼牛真係好有牛肉味,口感一流, 一放落去游兩個圈就食得,而我最愛就是牛頸脊呢d 有嚼勁的位置,又juicy 又濃味,食極都唔厭!
美國穀飼牛

另外,牛柳粒都非常正,唔一定要燒黎食,打邊爐都能保持原汁原味的!呢度d 肉質素好好,放心加錢upgrade d 靚肉啦!
牛柳粒

超級豐富的說~~

蔬菜都唔野少~~

食到7分飽先記得點刺身,原來是任點一次的,我開初仲以為係店鋪自己安排一小碟拼盤咁,知道任叫覺得好抵,但個胃quota 有限,叫左最鐘意的刺身每樣幾件就算(都唔少), 食材認真新鮮乾净,特愛大甜蝦!

YUMMY!!

刺身

要說的另一重點是,呢間放題仲主打了炸物的,特別之處在於俾你自己炸~~~
呢D咁似川菜的串串香~??非也!! 係串好哂的俾你用黎做天婦羅的

然後你會問,手殘星人點炸呀~???見到上面呢個架步係咪覺得好似玩緊煮飯仔咁呢~??放心,食材好乾爽,先將串串放入炸漿,再火入熱油炸,極安全,不過還是唔好俾小朋友炸了~~雖然我覺得易到小朋友都識整~~
天婦羅炸蝦

炸好左喇~~仲有D蒜鹽,黑椒粉哂上去, 大師作品呀!!!!正!!!

有響鈴同山根無限供應~
仲有d 熟食,例如8爪魚仔同中華沙律呢d 童年經典日本前菜,格中食下,覺得冇得頂呀!

更加有d 好多不同的有餡丸任食,我最鍾意呢隻流心芝士丸,有些少芥辣味幾過癮~
芝士丸

食到好滿足,走的時候發現門口原來有個小冰箱放貴野雪糕,有movenpick, haagendaz同dryers deluxe, 正呀!拎埋走邊行邊食,有d 又食又拎嘅感覺~~千祈唔好錯過喇~

雪糕
2018-12-17