2018-11-30 129 瀏覽
今晚自己一個去旺角行街,都要食飽先行到既,行入女人街睇下有咩好野食,行行下見到有間食鍋物的新小店,於是就入去試下!餐廳座位不多,牆上畫滿得意的壁畫!老闆娘超熱情,向我介紹了店內較特色的食物。由於只有一個人,所以就點了一個烏冬、一款串燒及一杯飲品!揀好食物後,只要於點餐紙上點餐然後給予店員便可以了!蜜蜜芥末籽牛,這款牛肉串燒上有芥末籽醬,牛肉燒得外脆內軟,再加上芥末籽醬,味道更突出!石鍋堂海鮮石燒手打烏冬,這裡的烏冬湯底可自由選擇,共有五款可揀,而我就選擇了黑松露香菇湯底。上菜時熱辣辣,超滾燙的,必須要放一陣先可以食到!海鮮包括了花甲、蠔、鮮蝦、帶子、蟹柳,非常足料!花甲同蝦都好新鮮,蠔同帶子亦好厚肉。湯底香菇味非常濃郁,還有淡淡的黑松露味,非常好飲。到最後我係飲哂個湯的!烏冬好彈牙而且好吸味,能夠吸哂湯的精華!凍柚子蜜,不會太甜,唔錯!總括黎講,餐廳服務非常的好,老闆娘會主動介紹菜式及會詢問客人食物味道如何,聽老闆娘說他們是屋企開的,一定要多啲幫襯一下小店!

蜜蜜芥末籽牛
石鍋堂海鮮石燒手打烏冬

烏冬好彈牙而且好吸味,能夠吸哂湯的精華!
柚子蜜

凍柚子蜜,不會太甜,唔錯!

2018-11-29
蜜蜜芥末籽牛