2017-12-19 244 瀏覽
又嚟到觀塘搵食!嚟觀塘梗係要去工廈嫁啦!好耐都無食過西餐,又係OP上面見到呢間食評都唔錯,所以就決定嚟今次呢間Go inside kitchen!因為係星期一平日,嚟嘅時候已經差唔多九點,所以上到嚟都可以立即入座!嚟到職員都好有禮貌咁同我地打招呼同帶我地入座。環境都好乾淨簡潔,全部都係用木枱,裝修都好舒服,一班朋友嚟食下嘢傾下計就最好不過!嚟到決定叫一個Dinner Set,簡左一個黑松露帶子意大利飯嘅Set,餐另外都配左餐包、沙律、湯同埋甜品,另外再加左$68要一個黑松露蜜糖雞翼,嚟足一個黑松露全餐!首先就嚟左個蒜蓉包同餐湯-薯仔湯!蒜蓉包嘅味道好濃郁,又唔會太硬身,就咁食已經好好食,不過配埋落薯仔湯度更加一絕!薯仔湯亦都本身已經好好飲,薯仔湯一飲就飲到好重嘅薯仔味!真係想飲多幾碗跟住就到頭盤嚟啦-巴馬火腿哈蜜瓜沙律,巴馬火眼夾住哈蜜瓜食唔會太咸又有啲甜甜地,好有新鮮感!因為有一啲餐廳就咁食巴馬火腿就會太咸!食多兩塊就會唔想食,但呢度就唔會啦!黑松露蜜糖雞翼-蜜糖雞翼就食得多,加埋黑松露就好小聽啦!雞翼都好肥大!而且食落去都有蜜糖夾雜住黑松露嘅味道!非常特別!黑松露怪嘅推介!黑松露帶

蒜蓉法包
薯仔湯

巴馬火腿伴哈蜜瓜沙律

黑松露蜜糖雞翼

黑松露帶子意大利飯,作為黑松露怪又點可以唔叫呢個先得嫁!職員拎過嚟想經聞到好香嘅黑松露味!而帶子都好大一隻,非常爽口!而個飯濕得嚟又唔會太過份,粒粒都有黑松露嘅味道!非常推介呢個飯!因為我係黑松露又係意大利飯嘅fans,所以直係好鐘意呢個飯!

黑松露帶子意大利飯

最後就到甜品-焦糖燉蛋!小小一個上面仲有兩粒藍梅真係十分精緻!上面一陣嘅焦糖係燒左之後需要打碎佢先可以食到下面嘅燉蛋!好有趣!味道方面燉蛋唔會太甜,連埋焦糖嘅味道啱啱好!

焦糖燉蛋

另外值得一提嘅係,職員每見到我地食完一樣嘢都會好快咁幫我地收起佢,唔會阻住地方而且好親切友善!

觀塘工廈西餐之選!
蒜蓉法包
薯仔湯