2022-06-21 151 瀏覽
生日月想食下燒肉,加上疫情以來都好耐冇食放題了~所以今次約埋朋友黎燒肉店過吓癮~餐廳以暗黑系裝修走型格路線,座位安排分別係卡位同埋長枱,空間感十足,而且環境好乾淨。呢度係自助QR code 落單(記得QTY 1係真係俾1件黎架咋~),方便快捷,食物同飲品都好快送到。店員好體貼知道你的需要亦好有禮貌,用餐當日有特別需要想要把刀,不過佢地冇,改為奉上剪刀,仲要已經消毒好添,非常貼心!我之前做research見到佢地星期一至五有做午市套餐買一送一優惠,超抵,附近返工既人就正啦~今次選擇左牛海姫套餐($398) 頂級美國牛首先店員奉上3款醬汁:燒肉汁、鹽味醬、檸檬汁,加埋個刺身豉油!三個醬都各有特色,配合到餐廳offer唔同種類食物。刺身拼盤 牛小排、牛板鍵香葱薄燒、牛舌咩都有齊。牛板腱係比較多人喜歡的部位佢地都有得食!牛肉經過調味,主要有微微黑椒味,經燒烤後的牛十分惹味,可以試吓唔點醬汁,更能吃到牛肉味道的本身。海蝦,頗新鮮及不錯!帶子 - 已作調味,牛油味香,新鮮~芝士年糕係必叫!!!乾身唔油微脆,裡面年糕軟熟芝士流心,冷熱恰到好處!炸蝦天婦羅,唔油,鬆脆ok!最後記得食d菜呀(每樣叫得一

今次選擇左牛海姫套餐($398) 頂級美國牛

刺身拼盤

海蝦,頗新鮮及不錯!
帶子 - 已作調味,牛油味香,新鮮~
炸蝦天婦羅,唔油,鬆脆ok!
最後記得食d菜呀(每樣叫得一件都擺得咁好睇!)必食日本番薯仔,好甜!
已經食到好飽既時候店員提醒仲有雪糕放題, 哈哈! 記得出去拎埋雪糕先走!牌子係Coco Berry,好多味道選擇!

去廁所發現已經準備左牙籤,所以點解我讚佢地非常貼心,通常食肉都有機會需要牙籤,你明既~

臨走的時,店員貼心問我地要唔要噴一噴熊寶貝~