2020-11-16 482 瀏覽
講起荃灣甜品,應該好多人都會諗起路德圍人來人往個幾間糖水舖😂但作為荃灣地膽,我就帶大家試呢間幫襯左好多年既街坊鋪啦😍話說我朋友住大窩口個頭,有次同佢見面後佢介紹我試佢屋企附近既一間糖水舖😳試完我差唔多次次見佢都R佢陪我食😂然後早排竟然睇youtube見到呢間店既專訪,原來呢2年換左個老細,依家係一間真黃店🔥芒果富士山 $50有無人好似小編咁論春夏秋冬都要食雪糕同刨冰😂呢個富士山好高既雲尼拿雪糕柱,下面有芒果刨冰,鮮芒果粒同芒果寒天凍?個雪糕好香,個奶味濃到我食完問店員先 confirm到係雲尼拿味而唔係牛奶味😳~個刨冰好清涼😍芒草汁好味,仲有啖啖果肉同寒天,2個人share正!寶石金時 $36綠茶雪糕+紅豆+綠茶凍!個雪糕既綠茶味幾香,綠茶同紅豆永遠最夾❤️綠色凍澀中帶甘😳份量唔會太多,但足夠過下口癮~其實呢間店既招牌好似係窩夫~但我真係超鍾意佢既雪糕我次次都嗌雪糕🍦下個要試吓招牌菜先得😳

芒果富士山 $50

寶石金時 $36