品牌原自台灣既桔梗,係香港都開左一段時間,依然都係要長期排隊,加上係黃店,人氣持續爆燈。餐廳非常寬敞,樓高3層,1樓主要係食肆,2樓都設有餐枱、餐椅、梳化,波枱,應該是供員工休息之用,整間以簡約文青風為主,非常舒適既感覺Cafe Latte揀了nutty咖啡豆,杯啡黎到已經好多氣泡,好明顯奶打得唔好,杯啡唔夠熱,飲落唔夠順滑,咖啡味還可以罷,整體唔好飲炸薯條落得太多鹽,好咸,個檸檬香草乳酪汁有d似稀版既沙律醬,味道不錯,幫佢攞返唔少分干貝公主意粉 |最愛松露王子帶子如果可以煎多一陣會更香口,好明顯個帶子仲見到生既,意粉既份量適中,但我覺得成碟也未免太creamy了罷,個忌廉汁多到我以為食緊湯意粉,好膩,不太喜歡蘋果照燒鐵板豬三明治 |鹹香好好味蘋果菠蘿配搭清新,可解豬扒既油膩,但個包食落唔覺有其他醬汁,全靠個幾片生果,食落較乾,整體味道還可以罷因太多人既關係,我被安排了坐2樓,背後既霓虹燈牌係靚既,但佢既藍光令到d食物相全部出黎都係偏藍色,真係不堪入目,黃店還黃店,無服務都算,但都要注意下食物同咖啡質素,無心機煮,求其hea d野出黎交貨,仲叫人點黎懲罰你呢!

Cafe Latte
Latte