餐廳: 麻辣風雲 (京都廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
·麻辣風雲🌶銅鑼灣新分店滿足麻辣既慾望😍🤩💛💛💛💛💛~~~~~~~~1️⃣酸菜魚($268)*麻辣風雲招牌之一🐟🐟酸菜魚有得揀辣度同埋酸度,都係大中細咁揀,小編辣度揀咗小辣,酸度就揀左中酸,小辣來講都算係咁,都食到嘴唇有啲麻痹感覺😂😂*酸菜魚係魚片黎,皮鮮肉嫩😌😌😋😋😋魚片既份量都唔少,酸菜有啲菜頭菜尾,底下有芽菜、豆卜、蘑菇同薯粉,但薯粉好碎,又浸到林晒,所以失色咗啲🙈😂(Score: 4/5)·2️⃣炸饅頭($58)*炸饅頭有六個,招牌菜式,每張枱都差唔多會嗌,因為成個船「麻辣風雲號」⛵️⛵️⛵️有乾冰咁樣上菜,完全係打卡嘅菜式😂😂*炸饅頭屬於經典小食,金黃香脆外皮,入面軟熟饅頭,除咗煉奶,仲有三款醬點饅頭食,有秘製蔥醬、朱古力醬、抹茶醬,炸饅頭始終都係要點甜嘅醬先好食,點秘製蔥醬個味有啲特別😂😂😂🙈🙈🙈(Score: 4/5)·3️⃣麻辣雞腎($58)*麻辣雞腎係小食其中一款,冷盤食物咁,份量正常,食落又唔係話好麻辣,但啲雞腎又幾好味😋😋😋👍🏽👍🏽(Score: 4/5)·4️⃣涼拌雞絲粉皮($68)*食頭嗰幾啖覺得好有驚喜,因為睇個樣都知麻醬十足,但估唔到仲有啲糖同鹽落咗喺粉皮到,令到每一啖食落去都
麻辣風雲🌶
銅鑼灣新分店
滿足麻辣既慾望😍🤩
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~
1️⃣酸菜魚($268)
(Score: 4/5)
2️⃣炸饅頭($58)
(Score: 4/5)
3️⃣麻辣雞腎($58)
(Score: 4/5)
4️⃣涼拌雞絲粉皮($68)
*食頭嗰幾啖覺得好有驚喜,因為睇個樣都知麻醬十足,但估唔到仲有啲糖同鹽落咗喺粉皮到,令到每一啖食落去都有沙沙聲嘅感覺,係超級重口味嘅雞絲粉皮😂😂所以頭嗰幾啖都覺得好好味,但再食多兩啖就覺得好漏,最後係食唔晒碟野😂😂😂
(Score: 3/5)
5️⃣黑糖脆炸糍粑($58)
*煙韌控梗係要食糍粑,果然冇令人失望,一碟有六條,熱辣辣乍起,外皮好脆,又配埋面頭啲黑糖漿食,簡直一流無得頂💯💯💯💯💯😍😍🥴🥴🥴
(Score: 5/5)
其他:
*一坐低已經有個前菜小食,其實係辣菜脯,啲辣菜脯又做得幾香幾入味,同酸菜魚都係唔錯嘅配搭👍🏽👍🏽😋😋

評分👑
賣相:✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
麻辣雞腎
涼拌雞絲粉皮