2023-08-11 210 瀏覽
啱啱去完愉景灣TheNextWave 沙灘音樂節🎶🎤🌊超肚餓呀😭曬咗成日好攰,係中環落咗船就諗住係附近食啲輕食醫醫肚,見到呢間Kiki 麵店🍜就諗都冇諗就衝咗入去🏃🏻‍♀️白桃烏龍茶🍑係沙灘玩咗成日,即刻嗌返杯凍飲先🧊烏龍茶好解渴,白桃嘅果香甜味中和茶底嘅澀味,呢個配搭超match🥹餐廳仲好貼心咁有少甜走甜少冰走冰選擇,啱哂我呢啲又想偷雞飲凍野,但又想養生嘅人🧏🏻‍♀️飲完即刻recharge返🪫🔋KiKi  擔擔麵 $88我食擔擔面第一件事一定係試咗佢個湯底先,湯底麻同辣適中,好惹味,可以一解我嘅辣癮又唔會噴哂火❤️‍🔥對於鍾意食辣嘅但又唔食得太辣嘅我嚟講就啱啱好🙆🏻‍♀️我叫咗正常辣,大家可以根據自己食辣嘅程度選擇揀加辣或者走辣🤭蟹黃油撈麵 $138好興奮呀,人生第一次食蟹黃油撈麵🦀🍜見到有大碗細碗咁,好似大鄉里咁要問店員係咩嚟🤣🫣大嘅個碗一睇就知係蟹肉啦,原來細碟嘅係蟹油同醋,可以根據個人口味倒落去食😋因為我唔太鍾意呷醋,所蟹油倒哂成碟但醋就淨係少少調下味🧏🏻‍♀️啲蟹肉多到麵條都見唔到,每食一啖都有蟹肉🥹加埋蟹油食落去更加香濃👃🏻麵條都煮得好煙韌,好食到停唔到,以呢個價錢食到咁高質同份量
白桃烏龍茶

白桃烏龍茶🍑
KiKi  擔擔麵

KiKi  擔擔麵 $88

蟹黃油撈麵 $138
蟹黃油撈麵

啲蟹肉多到麵條都見唔到,每食一啖都有蟹肉🥹加埋蟹油食落去更加香濃👃🏻麵條都煮得好煙韌,好食到停唔到,以呢個價錢食到咁高質同份量咁多嘅蟹黃油撈麵,我覺得係超值👍🏻大家嚟到一定要嗌呀🙋🏻‍♀️
2023-07-30
白桃烏龍茶