2019-09-22 121 瀏覽
上環文青cafe唔少🙌🏻3rd Space都係當中熱門之一~甜食就以班㦸出名,鹹食就以和食為主,環境清幽,大家可以搵呢個遠離煩囂嘅地方抖下😚🍴招牌燒海鹽忌廉伯爵茶麻糬班㦸 配北海道牛奶雪糕及水果 $85班㦸唔係大熱嘅梳乎厘pancake,中間仲有麻糬,都幾特別,老闆娘建議大家好似切蛋糕咁切開,再加上海鹽忌廉同雪糕一齊食🙌🏻🙌🏻~班㦸口感比較實心得黎都頗鬆軟,中間麻糬唔算癡牙,入口好容易溶開,加上牛奶雪糕同海鹽忌廉一齊食有鹹甜鹹甜嘅感覺。我覺得海鹽忌廉有少少過鹹,好容易遮左班㦸嘅伯爵茶味,只係同雪糕一齊食好感覺清新一點😚同期待有落差,不過都唔差☺️🍴滑蛋親子丼穀米飯 $95呢個親子丼簡單得黎又幾好食😍雞肉唔係普通親子丼咁,而係煎香左嘅雞肉加上燒汁,配埋煮得剛好滑蛋嘅蛋汁,極度送飯😚而且配埋沙律,感覺健康🙌🏻🍴印度香料豆乳茶 $48呢杯chai latte用左豆奶衝,冇左奶味,感覺清新,適合唔鍾意牛奶的朋友🥳而且佢latte嘅奶泡可以好耐都唔散,如果印度香料味可以更重應該會更加好飲😍呢間cafe服務態度十分好😚仲係良心小店💪🏻大家記得支持下
招牌燒海鹽忌廉伯爵茶麻糬班㦸 配北海道牛奶雪糕及水果

滑蛋親子丼穀米飯