Café Crêpe (K11) (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖Café Crêpe 係一間高格調嘅cafe,裝修靚環境又舒服,主打輕食,令客人可以係一個輕鬆又寧靜嘅環境傾下計食少少野。職員好主動咁介紹咗幾款 hot pick 俾我哋參考,所以就揀咗一鹹一甜比較下!另外都有叫到兩杯 Frappuccino 😋👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89呢個係今晚甜味可麗餅嘅代表!本身已經用咗朱古力味嘅可麗餅,入邊包住抹茶忌廉芝士,開心果脆脆,提子乾,綠茶粉,糖霜,面頭仲配上紅莓醬同埋大量果仁碎!表面睇落去成個可麗餅感覺好似好薄,但其實入邊包裹着大量餡料!可麗餅本身非常之煙靭,配搭果仁咬落去香脆有口感,再加上微微嘅綠茶味同埋紅莓醬,甜得來層次豐富!👩‍🍳Crèpe Française $109呢個係今晚咸味可麗餅嘅代表!簡單嘅外表,內裏包含着大量嘅油封鴨肉配格魯耶爾芝士,混合百里香,糖化洋蔥,法式酸奶油同埋少量香蔥!每啖煙韌嘅可麗餅入邊就包住充滿住油香餘韻嘅鴨肉,再沾少少Dijon Mustard, 令到外表平實嘅佢有絕對驚喜!🍨Affogat
Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89
呢個係今晚甜味可麗餅嘅代表!
Matcha & Berry Parfait

👩‍🍳Crèpe Française $109
呢個係今晚咸味可麗餅嘅代表!
Crèpe Française

🍨Affogato Frappuccino $48
呢杯係特濃咖啡上加意式雪糕!非常之好味!用雪糕當冰不但賣相加分,而且當雪糕溶咗之後更加可以提升飲品嘅層次!令到coffee 更香甜幼滑!
Affogato  Frappuccino

🍵Jade Frappuccino $48
綠茶沙冰加黑朱古力碎,面頭仲加咗好大舊cream😍 粉綠嘅顏色非常之吸引,綠茶味亦都濃郁!
Jade  Frappuccino

❤️ 整體嘅體驗非常滿意!亦都會期待下一次!
本身諗住薄薄嘅可麗餅,食完之後都唔會太飽,但其實真係唔好睇小佢餡料嘅份量,係一啲都唔吝嗇!尤其是鴨肉,每一啖都係滿滿嘅油封鴨,絕對係今晚意外嘅亮點!
2022-11-07
Matcha & Berry Parfait