星期日既悠閒下午同閨蜜相約到尖沙咀呢間樓上cafe,鳥語唔知個名點黎架呢?不過入到店內就只感到一番悠閒,沒有什麼優雅,最特別就係一個霓虹燈打卡點,場地唔大,有2/3係正常座位,有1/3係tatami座位,雖然tatami係十分有趣而且算係比較雅緻,但礙於我地3人對坐,腳亦唔知點放所以的確有啲影響girls talk既時光,因為不斷轉姿勢坐但其實因為怕人多,所以早早book左位,但個陣已經分配左我地坐tatami但店員都十分有禮貌場內打卡點我們仨坐既位置店內餐牌係行環保文青風格,都係用雞皮紙做既,餐品款式唔算多,但足夠歇一個下午家姐叫左個鳥語,顏色好靚好有層次上紫下透明帶微黃,唔講唔知原來呢杯係菠蘿味既梳打不過除左菠蘿味濃,其實冇咩特別因為冰較多偏淡放埋一齊影相的確係幾full架個畫面,不過飲落去就不過不失,我呢杯蘋果玫瑰紅茶只有淡淡蘋果味,玫瑰味係消失左,而且都係同一個問題啦~冰多易淡同場閨蜜仲叫左杯蜜桃薄荷茶但只有薄荷味,一樣都係冰多易淡,希望飲品質素可以略為改善秘制牛油果忌廉海鮮意粉 $88 ★★★普普通通,不過不失。份量以一個女仔黎計係足夠既,海鮮份量相對比較多有大蝦同帶子,味道
星期日既悠閒下午同閨蜜相約到尖沙咀呢間樓上cafe,鳥語
但店員都十分有禮貌

場內打卡點

我們仨坐既位置

鳥語
不過除左菠蘿味濃,其實冇咩特別因為冰較多偏淡

蘋果玫瑰紅茶

同場閨蜜仲叫左杯蜜桃薄荷茶
但只有薄荷味,一樣都係冰多易淡,希望飲品質素可以略為改善

秘制牛油果忌廉海鮮意粉

秘制牛油果忌廉海鮮意粉 $88 ★★★
有大蝦同帶子,味道就淡淡帶出牛油果香,如果牛油果味再濃一啲會更好,忌廉較稀,可以更creamy

咖喱吉烈炸蝦配粉紅波波飯團

咖喱吉烈炸蝦配粉紅波波飯團 ★★★
價錢我唔記得左,約$98-128內
咖喱其實幾香,比較似日式咖喱,但就略帶辛辣
飯團比較硬,如果可以稍微鬆軟返一啲會較好,飯團用左紅菜頭既汁做所以變左美美既深粉紅色
吉烈炸蝦就同平日普通炸物既味道口感相約

柚子胡椒雞翼

柚子胡椒雞翼 $58 ★★★★
性價比較高,柚子同胡椒非常匹配,而且煎焗得岩岩好既外皮令雞翼加分
呢個餐品係最合我地心意既一個
而且份量足,$58有成5隻都算幾多