2021-03-03 2762 瀏覽
前幾日同阿媽去太古行街~行完之後諗住食dinner,就過去鰂魚涌嗰邊搵嘢食~見到呢間台灣餐廳,諗起已經好耐冇去台灣旅行✈️又掛住台灣嘅嘢食🙈重點係呢間餐廳係黃店💛佢嘅台灣菜都幾平幾抵食👍🏻緊係要嚟試吓~雞扒滷肉便當$58便當配埋樽裝飲品😚入面仲有半舊滷水蛋😆有好大塊炸雞扒🤗炸到金黃色,超級酥脆🥰外層脆卜卜🤩內層嘅雞扒肉質幾嫩滑☺️而且幾Juicy😝一咬落去啲肉汁就出晒嚟~食得好滋味😋櫻花蝦餅肉燥乾拌麵$46圓塊嘅櫻花蝦餅,表面都係呈現金黃色~咬落去有好香嘅蝦肉😚食落幾彈牙😆幾鍾意佢嘅調味🥰肉燥粒粒撈埋乾拌麵,感覺幾爽口☺️味道幾濃郁😍台式小吃拼盤$68超級豐富嘅拼盤💕有好多台灣夜市常見嘅小食~台灣香腸食落幾香😚有陣幾濃郁嘅蒜味😆墨魚腐皮卷食落幾彈牙~酥炸花枝丸幾香☺️炸到脆卜卜🤩蒜脆杏鮑菇外脆內軟,入面有好香嘅菇味💕仲有塔香鹽酥雞,台灣最出名嘅小食👍🏻有塔香增加佢嘅香氣💕超級酥脆嘅鹽酥雞😍鹹鹹地,食落啖啖肉😂好好味😋滷雞翼$28滷水汁幾香幾入味☺️送飯一流😆食得出地道嘅滷水調味😋好正👍🏻老闆超級好人😍仲送嘢飲俾我哋💛餐廳嘅背景音樂以台灣流行曲為主~裝修設計都好有台灣風格☺️嚟到可以當去咗台灣旅行✈️

雞扒滷肉便當$58

櫻花蝦餅肉燥乾拌麵$46

台式小吃拼盤$68

滷雞翼$28

老闆超級好人😍仲送嘢飲俾我哋💛餐廳嘅背景音樂以台灣流行曲為主~裝修設計都好有台灣風格☺️嚟到可以當去咗台灣旅行✈️食地道嘅台灣美食😋更加重要嘅係支持黃店💪🏻
2021-02-26