餐廳: 隨心
資訊:

2018-04-13 75 瀏覽
住喺東區最正嘅就係搵好野食一d都唔難,高質素小店非常集中,我同老公經常去筲箕灣東大街、鰂魚涌海光街、濱海街等地方覓食,總會遇到驚喜!隨心,我地都幫襯過好幾次,次次食都有驚喜味道!次次黎到必食無骨海南雞飯,基本上個個食客黎呢度都必點,連埋杯鮮味雞湯,雞湯唔會好油,飲落好舒服。最正一定係雞肉,起哂骨,啖啖肉之餘,仲皮爽肉嫩。我平時係唔會食雞皮,一黎怕街食到d雞拔唔乾淨雞毛,二來怕油膩口感,呢度嘅海南雞係會好食到令我放心食埋雞皮,仲食得好過癮😂雞油飯夠香,連伴菜嘅涼拌雲耳絲都好爽脆,好好食。另一個亮點係呢個亞參鳳梨咕嚕肉,賣相已經好吸引,咕嚕肉份量唔少,食極都仲有。味道似加左咖喱嘅咕嚕肉,比起平時食嘅中式咕嚕肉當然更惹味,非常適合拌飯。加埋菠蘿酸酸甜甜,仲好開胃添!我地上次食過麥皮蝦,非常喜歡,今次想試下其他煮法嘅蝦,老公又怕辣,侍應就推介我地試白胡椒虎蝦,果然不錯!香而不辣,蝦又大隻,肉又紮實爽口,老公非常滿意。百味啫啫芥蘭煲,炒得好香,菜都好靚好嫩,無渣。仲試左杯生薑茶,好夠薑,微辣,飲完喉嚨好舒服。侍應都好nice,見我地食蝦食到成碟都係蝦殼仲主動幫我地換碟,小店就係有種溫暖!

雞油飯夠香,連伴菜嘅涼拌雲耳絲都好爽脆,好好食。
隨心海南雞飯(無骨)
隨心海南雞飯(無骨)

亞參鳳梨咕嚕肉

新加坡白胡椒虎蝦(4隻)

百味啫啫芥蘭
生薑茶