餐廳: 醉鮮靚湯特色粉麵
資訊:

💪🏻 鮮鯇魚腩魚湯米線 ($58)呢間小店嘅魚湯係做得好鮮甜,魚湯係奶白色,魚鮮味十足,飲落好舒服☺️ 而且飲完係唔會覺得口渴,無味精魚湯😋 鯇魚腩都好大舊,肉質柔滑,有魚油香😛 整體都好配合!💪🏻 醉雞魚湯醉鮮麵 ($56)醉雞嘅花雕酒突出,亦有微微藥材香味😚!雞肉亦都浸得好入味,如果雞肉更滑就仲正! 而醉鮮麵係類似瀨粉,不過再幼身啲嘅麵。💪🏻 香煎咸魚肉餅 ($35)煎咸香肉餅咸香味十足,而且煎得外皮好煎身🤤 味道亦都唔會太咸,就咁食都覺得好正😋 💪🏻 醉鮮撈起 ($24)撈起主要有海藻絲,萵筍絲等等,食落好清新!而且亦用咁特製醬汁去制作,味道幾特別😆 少少似中華沙律,但又唔太同。💪🏻 鮑汁生菜 ($24)味道:8.5/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 鮮鯇魚腩魚湯米線 ($58)

💪🏻 醉雞魚湯醉鮮麵 ($56)

💪🏻 香煎咸魚肉餅 ($35)

💪🏻 醉鮮撈起 ($24)

💪🏻 鮑汁生菜 ($24)

味道:8.5/10
性價比:7/10