2018-08-02 1733 瀏覽
想係銅鑼灣血拼完之後搵間環境舒服啲嘅Cafe坐下, seoulmate café 係我的首選。最喜歡呢到係賣韓式fusion菜, 唔會食黎食去都係石頭飯啊, 冷麵啊等等。今次叫左少少野, 都幾深得我心。和牛煎太陽蛋漢堡配甜薯條餡料很多當然不在話下,有蕃茄、和牛牛肉、煎蛋、生菜、芝士等。和牛牛肉漢堡多汁有牛味, 肉嫩得黎又唔會太膩。太陽蛋雖然不太流心, 但蛋香嫰滑,表面煎得非常可口, Burger食落非常juicy, 鮮味爆發, 不錯。青梅串串烤豬腩肉 豬腩肉豬肉味濃而不羶, 而燒烤時間和火候控制得剛剛好, 肉質juicy得黎帶點燒烤過的香口, 而且份量也很多, 有3串串燒, 油香滿溢~ 而且放底的沙律汁非常有誠意, 是餐廳自家製柚子味噌醬, 配上新鮮的沙律菜, 微酸果香很開胃之餘, 亦都可以減低肉類的膩滯感芒果芝士奶蓋 芝士奶蓋質感濃稠,入口順滑, 帶有小小芝士的咸香, 與芒果汁的比例大概是1:5,芒果汁是新鮮打的, 而且糖份也沒有過甜, 可以嘗到新鮮的果甜。其實這杯價錢與出面街相差不遠, 最重要係我可以係café 入面舒舒服服地等, 唔洗滴晒汗去等, 真係爽丫丫!!最後想提的是店員態
今次叫左少少野, 都幾深得我心。

和牛煎太陽蛋漢堡配甜薯條

和牛牛肉漢堡多汁有牛味, 肉嫩得黎又唔會太膩。
和牛煎太陽蛋漢堡配甜薯條

太陽蛋雖然不太流心, 但蛋香嫰滑,表面煎得非常可口,
和牛煎太陽蛋漢堡配甜薯條

Burger食落非常juicy, 鮮味爆發, 不錯。

青梅串串烤豬腩肉

豬腩肉豬肉味濃而不羶, 而燒烤時間和火候控制得剛剛好,

青梅串串烤豬腩肉

微酸果香很開胃之餘, 亦都可以減低肉類的膩滯感

芒果芝士奶蓋

其實這杯價錢與出面街相差不遠,

最後想提的是店員態度非常親切,每逢去韓國餐廳用餐總覺得服務特別好呢