2024-02-04 434 瀏覽
啲食物嚟,每一啖都係驚喜。首先講下佢個「冲繩苦瓜炒豬肉」,啲苦瓜炒得咁好,真係得意得嚟;豬肉又嫩又香,夾埋苦瓜食真係一絕🌟。再嚟個「富士卷」,外面脆脆,入面嘅海鮮鮮甜,一啖咬落去仲有流心嘅奇妙感覺😋。啲「阿波踊雞」腍滑得嚟,味道正中夂箢,簡直係雞中之精品👍!至於「黑豚西京燒」,呢個豬肉肥而不膩,香而不俗,燒得外焦內腍,實在過癮💯。燒烤方面嘅「牛柳」同「魷魚」,牛柳鮮嫩多汁,魷魚又夠晒韌勁有嚼頭,兩樣都燒得啱啱好,香氣撲鼻,每啖都想細嚼慢咽嚟享受。嗰個「脆炸絹豆腐」同「烤乾鱈魚片」都係下酒佳品,豆腐外脆內軟,乾鱈魚又香脆解膩。啲飲品「巨峰提子燒酒梳打」同「蜜桃梳打」兩者清新爽口,真係解渴提神,幫襯完呢啲唔夠,都要再叫架。食完今次,心情大好,下次仲想再嚟,趁熱打鐵,發掘更多隱藏版好菜呀!🍽️🍹