餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

2021-10-07 1065 瀏覽
好耐冇食過海鮮蒸氣鍋🦀朋友仔好鍾意食海鮮,不過佢未試過食海鮮蒸氣鍋,所以今次我就帶佢嚟試下我哋揀咗呢個套餐每人$399《尊貴海鮮套餐》,有九款時令野生海鮮,最正係琵琶龍蝦仲有兩款蟹🦀————————————————————————-🔸野生琵琶龍蝦🦞琵琶龍蝦我都未食過,我都係第一次食,店員話呢隻龍蝦係深海好罕有,佢個樣好特別,啲膏好鮮甜,肉質都幾彈牙🔸黃膏肉蟹🦀黃膏肉蟹好大隻啖啖肉,啲膏爆曬出嚟,入口幾濃幾香,鍾意食蟹嘅人唔好錯過🔸饅頭蟹🦀饅頭蟹外型好可愛🥰,一年得一兩個月先可以食到,比較少有,肉質幾鮮嫩🔸台灣九孔鮑魚鮑魚好爽口,煙煙韌韌🔸紐西蘭刀貝蚌蚌肉好鮮又有咬口,爆汁好juicy🔸大西洋野生青口平時青口我好小食,不過估唔到呢個好好食,青口肥美仲有豐富嘅海水味🤤。。。最後仲有有機蔬菜🥬同粥粥底吸晒海鮮嘅精華好鮮味,再加菜脯同蔥好滿足🥰餐廳仲送埋甜品比我哋食《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
好耐冇食過海鮮蒸氣鍋🦀

我哋揀咗呢個套餐每人$399
————————————————————————-
🔸野生琵琶龍蝦🦞
琵琶龍蝦

🔸黃膏肉蟹🦀

🔸饅頭蟹🦀

🔸台灣九孔鮑魚
鮑魚好爽口,煙煙韌韌

🔸紐西蘭刀貝蚌
蚌肉好鮮又有咬口,爆汁好juicy

🔸大西洋野生青口

最後仲有有機蔬菜🥬同粥
粥底吸晒海鮮嘅精華好鮮味,再加菜脯同蔥好滿足🥰
餐廳仲送埋甜品比我哋食
《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
琵琶龍蝦
  • 紐西蘭刀貝蚌