前幾天好朋友為我慶祝的N個生日晚餐在IG俾我搵到呢一間韓式咖啡餐廳!被他的戶外平台吸引着!即刻訂枱試吓!當日天氣晴朗有少少涼風,非常適合在戶外進餐!預訂的搖搖座不是想像中咁容易坐,一路進餐要一路控制個坐姿第一道菜當然是我超級人氣必食一舊雲泡菜炒飯,放一口在口裏肉質給我的感覺就是以前細個食罐頭回鍋肉差唔多味,冇乜特別驚喜但勝在夠噱頭第二道炸讓雞卷,入邊有雞肉一片片的蘋果粒超級好味,呢個好推薦第三道菜試卡邦尼炒年糕,用上意大利的卡邦尼意粉汁,加上芝士溶也是預期中的好味最後生日甜品點了韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋大愛,中間有一舊雲呢拿雪糕上邊心想了焦糖脆脆非常香口,在加上最底層的焦糖燉蛋,正合我的胃口呢招呼不錯,又沒有趕客,足足坐了三個半小時,很享受這個生日晚餐
前幾天好朋友為我慶祝的N個生日晚餐

最後生日甜品點了韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋