2021-12-18 136 瀏覽
奶油色cafe平時行過已經覺得好eye catching, 仲要係我鍾意嘅色調,上個星期六終於都有機會去試下喇。 從小店門面都睇得出店主喺裝修方面都落咗好多心機,最鍾意佢嘅圓拱門設計加埋白色curtain,真係好有法式風情feel啊💕 室外位置仲好啱同另一半 & friend子影下相,打發下時間tim 📸至於室內嘅環境都係以簡約為主,奶白色場身+淺木色嘅配撘,成個感覺都好舒服,只係略嫌位置比較窄同埋小檯子真係有d細,食物唔係好夠擺😆服務質素方面我會話係exceed expectation,店員雖然係有少少大頭蝦,但係嗰種真摯同埋說話時候溫柔嘅態度已經搭救,走嘅時候見到我哋喺出邊影相,仲主動出嚟幫我哋合照,無得彈!🌟伯爵茶草莓牛奶卷蛋 $60本人對伯爵茶味嘅所有食物可以話係0抵抗力,呢個roll cake嘅茶味夠濃,蛋糕鬆軟,但cream嘅部份略厭唔夠滑,整體嚟講係好食嘅,唔會太甜。🌟Flatwhite $45平時飲得咖啡多,都會開始欣賞下barista嘅拉花,睇得出呢位barista應該功力有返咁上下,游刃有餘。咖啡味偏濃,奶泡細滑,係我杯茶啊!🥰🌟煙三文魚牛油果炒蛋貝果 $108其實

🌟伯爵茶草莓牛奶卷蛋 $60

伯爵茶草莓牛奶卷蛋

🌟Flatwhite $45

Flat  white

🌟煙三文魚牛油果炒蛋貝果 $108

其實呢個配搭真係冇得輸,值得一讚嘅係牛油果嘅份量夠多,炒蛋亦都夠滑溜,bagel嚟講係有d韌,但都係預期之內😆
煙三文魚牛油果炒蛋貝果

🌟明太子櫻花蝦扁意粉 $138

平時喺出邊食嘅日式意粉sauce都會比較稀,但係呢個意粉好掛汁,可能因為落咗比較多芝士嘅緣故,食落有啲似carbonara,麵質方面軟硬適中,好味道!
明太子櫻花蝦扁意粉

💭
服務態度+食物質素都幾好,會再幫襯🥰
伯爵茶草莓牛奶卷蛋
Flat  white