2019-09-03 93 瀏覽
係尖沙咀行完街,好想揾個舒適既地方坐低食飯,今晚竟然比我發現原來尖沙咀同佐敦交界附近有間cafe 叫 「Plato Cafe & Bistro」,價格親民,簡直係鬧市中既一個小綠洲!!~ 餐廳位置非常方便,鄰近地鐵站。餐廳入面環境相當舒適,裝修設計時尚,枱同枱之間都好闊落,感覺寫意優閒。精選二人套餐 $456松露薯條: 薯條係粗身的,炸得又香又脆,松露味好濃郁,配埋茄汁,相當知味。羅宋湯: 湯料非常足夠,滿滿嘅雜菜,又香又夠熱,亦不會過辣過濃。法包: 傳統法包,配埋牛油及餐湯一起吃,味道剛好。龍蝦汁大蝦露筍意大利飯: 大蝦隻隻都係king size, 足足有三大隻,蝦肉爽口彈牙,煎得非常香口,露筍亦新鮮爽脆,配合埋充滿龍蝦汁味道既意大利飯,吃完相當滿足。炭燒美國安格斯西冷牛扒: 西冷牛扒可以按個人喜好選擇幾多成熟,我地就簡左5成熟。牛扒既熟度控制得非常好,不會過老,煎得外脆內嫩,而且咬落去仲好juicy, 非常好食,絕對有驚喜。朱古力焦糖蛋糕伴意大利雪糕: 甜品賣相非常精緻,意大利雪糕奶味極濃,口感又綿又滑,配合埋朱古力蛋糕底,多了一點甜品的層次感,沒有那麼單調。Oreo milk s

精選二人套餐 $456

法包: 傳統法包,配埋牛油及餐湯一起吃,味道剛好。

Oreo milk shake: 奶昔奶味濃郁,打得非常細滑,加埋Oreo既朱古力曲奇味,非常好飲。

Rose latte: 呢個玫瑰鮮奶咖啡,除左有latte既咖啡奶香,仲有淡淡既玫瑰花味,入口清新,非常特別。

餐廳服務非常細心,會不時為客人加水,服務週到,如果想係尖沙咀行完街食飯,Plato cafe & Bistro 係一個好好既選擇!!~

羅宋湯,法包
松露薯條