餐廳: EverShine
資訊:

2020-07-06 63 瀏覽
呢間 cafe 主打健康輕食,每款菜式都會列明卡路里,特別適合愛美減肥人士😌藍色螺旋藻乳酪碗 ($78)呢個乳酪碗賣相一流,乳酪之所以變得湛藍係因為加入咗螺旋藻~ 原來螺旋藻係超級食物,有豐富嘅營養素,仲有抗炎和抗氧化嘅作用~ 食完即刻覺得自己健康咗啊🤓輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 ($78)呢款意粉加入菠菜、牛肝菌等比較健康嘅材料,連醬汁份量都係剛好,黑松露味唔算好濃但足夠😂 整體嚟講係正常發揮😆招牌藍莓乳酪雲石芝士餅 ($58)呢款 cheese cake 以乳酪取代忌廉,所以食落質感輕盈帶乳酸味,就算食左大半件都唔會覺得滯👍🏻 (我以前試過食一件藍莓 cheese cake 滯足8個鐘啊陰公...🤦🏻‍♀️)cheese cake 表面嘅係竹炭,足見店主嘅用心💕焦糖鮮奶咖啡(H) ($44) (套餐價 +$25)一上枱就飄來焦糖香,甜度適中,咖啡味唔算好濃郁~Btw 室內嘅位置好少,大部分人都要坐出室外,雖然有太陽傘⛱️,但大熱天時食真係會好熱...😂

藍色螺旋藻乳酪碗

藍色螺旋藻乳酪碗 ($78)

輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉
輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 ($78)

招牌藍莓乳酪雲石芝士餅
招牌藍莓乳酪雲石芝士餅 ($58)

焦糖鮮奶咖啡
焦糖鮮奶咖啡(H) ($44) (套餐價 +$25)
一上枱就飄來焦糖香,甜度適中,咖啡味唔算好濃郁~

藍色螺旋藻乳酪碗
招牌藍莓乳酪雲石芝士餅