2020-12-20 230 瀏覽
今日星期日,同朋友兩個人來到深水埗食左2個brunch set 。🤤 店舖離旺區有少少距離,唔難搵;假日亦唔算迫爆人,計埋餐廳嘅性價比,非常推薦大家來食。來呢度當然要試下佢地嘅主打漢堡啦。 A4和牛漢堡伴薯條($90),漢堡製作需時,上台時熱辣辣,大大塊好厚身嘅和牛,鬆鬆軟軟的,肉汁好美味呀。🤤 芝士係半溶狀態,黐實啲和牛同菜。🤤 生菜同蕃茄都好新鮮,食落zap zap聲。🥰 薯條就好大碗,可以同朋友慢慢坐,慢慢些牙食。☺️三文魚明太子茶漬飯($80),極力推薦!!茶漬飯係香港好似都唔常見,聽到隔離台落單個時都問茶漬飯即係點樣食。🤣 呢度嘅茶漬飯啲茶類似高湯咁嘅味道,就咁飲落偏咸。將茶平均地倒落飯入面,味道就會變得平均晒。簡單啲來講,就類似湯飯咁,不過係日式版。🤣 成壺茶鐘意倒幾多就倒幾多,任君選擇,我地就倒左半壺。佢三文魚其實有好多塊嫁!係我影得差,俾啲木魚絲遮住晒。😤 (木魚絲超級多!) 三文魚浸過茶之後變成半生熟,一啲都唔韌,我地兩人分都食到2-3塊。😍 明太子都好好食,撈埋飯食好快清晒。 值得一提嘅仲有佢地嘅wasabi,朋友怕辣,但佢都話好好食!好食在佢入口第一啖

A4和牛漢堡伴薯條

三文魚明太子茶漬飯($80),極力推薦!!

三文魚明太子茶漬飯

值得一提嘅仲有佢地嘅wasabi,朋友怕辣,但佢都話好好食!好食在佢入口第一啖係甜甜地,食到落喉嚨先有陣陣嘅攻鼻,好過癮咁喎。🤣

食完兩個set 仲有啲口痕,加單要左個Tiramisu(+$30),比較實淨,但芝士味好足,做為飯後甜品好滿足。🤤

Tiramisu

飲品我地要左熱/凍鮮奶咖啡各一($10/15),個人覺得好似凍飲大杯啲抵啲。🤣🤣 我就鐘意偏甜嘅,加少少糖醬就岩岩好。

鮮奶咖啡

A4和牛漢堡伴薯條