Green Orange

2019-01-13 134 瀏覽
朋友係附近返工,聽聞依間餐廳食飯氣氛唔錯,所以就選擇黎試試😋😋餐廳裝修以白色同埋原色實木為主,係有格調的歐洲裝修風格。我地都坐得好舒服,當晚我地被安排坐係玻璃窗旁,所以特別有氣氛。餐廳Menu,每樣嘢睇落都好好味,好難揀,我地都揀左好耐🙈🙈雜莓餐包,餐廳建議配黑醋同埋橄欖油食,食落好軟熟,好香😋Starter:雞肝醬多士拼黑毛豬火腿伴香檳啫喱。食依個starter 係有次序的,應該食啫喱先,再品嚐火腿或者雞肝多士。啫喱濃縮左好多香檳,食落去好似飲緊香檳咁。食完香檳啫喱,再食一快火腿,完完全全可以將油香滿溢嘅火腿肉香帶出黎。聽餐廳負責人介紹,雞肝醬係餐廳自家制的,味道好濃郁。而食完啫喱,再食雞肝多士更有風味👍🏻虎蝦海鮮濃湯:有虎蝦、青口、帶子。個湯好濃郁,味道濃鮮。湯裡加左小番茄,小番茄嘅酸味可以帶出湯嘅另一番滋味。黃金蟹肉義大利飯:個飯唔係太creamy, 食落甜甜地,幾開胃,唔溜。餐廳負責人話個飯用左蛋黃去整,所以有黃金兩字。燒西班牙黑毛豬架:依個主菜都好出色👍🏻切落去嘅時候,肉汁不斷流岀嚟,鮮嫩多汁。黑毛豬架嘅油脂分佈得好好,所以食落好有油香味。朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕:食完正餐,

雜莓餐包,餐廳建議配黑醋同埋橄欖油食,食落好軟熟,好香😋

雞肝醬多士拼黑毛豬火腿伴香檳啫喱

虎蝦海鮮濃湯

黃金蟹肉義大利飯

燒西班牙黑毛豬架

朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕:食完正餐,總覺得食埋個甜品先夠完美😋 Brownie 甜度啱啱好,有香濃朱古力味,甜而不膩。配搭埋雲呢拿雪糕食,會越食越想再食多啲。

朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕

總括而言,餐廳食物質素不錯,加上餐廳氣氛很好,整體用餐經驗都非常好。

2019-01-08
雞肝醬多士拼黑毛豬火腿伴香檳啫喱