一早就想過黎試下,身邊好多朋友都推介話好好食,今日就黎享受一下自己嘅Me Time☺️.細眼妹今日係下午1:50到嘅,本身諗住應該都唔洗等位掛…細眼嘅我真係諗多咗啦,staff同我講要等成30-45分鐘。不過今日嘅我有時間,咁就等下啦!都算快嘅,等左半個鐘就有message黎可以入去坐啦!.嘢食方面,細眼妹嗌咗一個牛角包、一件Sourdough Egg Tart。不愧係Bakehouse 嘅signature啊!🤩🤤Sourdough Egg Tart焦香嘅撻皮,食落去酥脆,仲要有少少煙韌,有少少咬口。蛋餡方面,好香嘅蛋香味,少少甜味,又唔會太over,恰到好處。食落去真係有一種好幸福嘅感覺啊~🥐牛角包個包切落去個下脆到喀喀聲,牛油嘅香味,鬆脆嘅口感,又有咬口😍😍😍 好正!☕️Flat White個人幾鍾意呢杯咖啡嘅味道,微酸,苦味較重,飲落香滑。呢個價錢黎講絕對可以!😌✨總括黎講,真係一間值得回頭嘅舖頭。其實,細眼妹食完蛋撻同牛角包🥐仲好想食scone😆,最後我都係決定下次再黎食🤤(我太飽啦xd)

Sourdough     Egg  Tart
🤤Sourdough Egg Tart