2022-12-03 1048 瀏覽
同朋友去完銅鑼灣SOGO thanksful week,零收獲,但行完有啲攰,所以就想搵一間舒服既餐廳坐耐啲傾下計,係OpenRice search 見到呢間,見係附近就試一試,唔係打卡餐廳,但係係實實在在高CP 值的餐廳!一直印象中係fashion walk 入邊既餐廳,都係貴價餐廳,因為銅鑼灣,因為百德新街,但原來呢間餐廳價錢都好親民,而且地方寬敞,枱與枱之間有充足距離,而且份量同味道都好好!晚餐係semi buffet,價錢會因為主菜不同而略有不同(由HK$ 237-398),但都包自助沙律頭盤及甜品、餐湯、仲有餐茶!以為簡簡單比啲沙律菜、粟米、車厘茄就當自助沙律頭盤? No No No ,個沙律頭盤選擇都好多,沙律就已經有6款,仲要係好味!我就喜歡佢個烤菇沙律,另外仲有cold cut,仲有凍蝦同青口! 痴線,淨食個沙律都飽咗大半😂😂 然後到主菜,我地揀咗:🥢香煎海鱸魚柳,西班牙蕃茄蝦超大塊,大過我隻手掌,皮是脆的,而肉是細嫩,seasoning 做到恰到好處,有牛油香,但無over,仲有蝦仁,也是爽口的😋🥢精選烤肉拼盤(安格斯牛扒、羊骨扒、大蝦、帶子)份量都幾大,牛扒、羊扒

然後到主菜,我地揀咗:
🥢香煎海鱸魚柳,西班牙蕃茄蝦

🥢精選烤肉拼盤(安格斯牛扒、羊骨扒、大蝦、帶子)
份量都幾大,牛扒、羊扒各一,羊扒軟腍唔羶,牛扒肉味濃,medium rare 剛剛好😊

雖然好飽,但我地都唔會放棄個甜品既!🙈
甜品自助bar 果邊有生果、麵包布甸、芝士餅,檸檬撻,芝士等等。

🍹飲品:
Berlini & mojito( lychee )

另外要大讚個服務好好,個叔叔既服務好細心,見我地share 就主動比碟仔我地,而且好主動換碟,值得一讚👍🏻
  • 沙律吧
  • 香煎海鱸魚